NEKAD I SAD

Druga strana naših odbojkašica: Nikolina je prije susreta sa simpatijom s rive upala u more!

Lucija pak mrzi špagete bolonjez, a Samanta je s dečkom iz škole prekinula kad joj je iz šale probao skinuti trenirku u razredu
Lucija Mlinar, Nikolina Božičević, Samanta Fabris, Rene Sain
 PROMO/Privatni album

Dug je put od zaigranih dječjih dana do profesionalnog sportskog uspjeha, a to dobro znaju hrvatske odbojkaške reprezentativke Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Rene Sain i Nikolina Božičević. Danas su ove četiri odbojkašice uspješne i lijepe sportašice koje igraju za klubove diljem Europe, a s nama su podijelile zanimljive priče iz svog djetinjstva kao i fotografije uz koje ih vežu posebne uspomene. Naše odbojkašice imat ćemo priliku vidjeti i ovoga ljeta u Zadru gdje se od 18. do 27. kolovoza igra skupina C Europskog prvenstva za žene.

Samanta Fabris, kapetanica hrvatske reprezentacije trenutno je na pripremama u Zadru, u rijetkim satima odmora s obitelji u Danijelima, malom mjestu smještenom između Poreča i Pazina.

image
Samanta Fabris
PROMO

- Moja generacija te prijatelji koji su živjeli u mojoj okolici su pretežito bili dečki tako da smo igrali često nogomet, graničara, skrivača, radili kućice na drvetu te ponekad s mlađom susjedom napravili prodavaonicu pa 'prodavali' naše igračke. Na fotografiji koju sam poslala sa mnom je bratić Antonio, s njim sam odrasla i provela cijelo djetinjstvo. Isto tako pohađali smo isti razred u osnovnoj školi, bili smo uvijek oslonac jedno drugome.

image
Samanta Fabris
Privatni album

Često sam i vrijeme provodila s bakom, kad su moji roditelji radili, uz nju sam uvijek rado provodila dane - ističe Samanta koja se prisjetila i svoje turbulentne prve ljubavi: "Bila sam nekoliko godina u vezi s jednim dečkom iz razreda, držali smo se za ruke, a nakon što je napravio šalu i probao mi skinuti trenirku u razredu, prekinuli smo!".

image
Samanta Fabris

Zagrepčanka Lucija Mlinar u prošloj sezoni bila je igračica talijanskog kluba Bartoccini Fortinifissi iz Perugie, a djetinjstvo su obilježile igre s prijateljima kojih se i danas rado prisjeća:

image
Lucija Mlinar
PROMO

''Svaki dan sam se rolala s prijateljicama do Maksimirske šume, to nikad neću zaboraviti, kao ni igranje gumi-gumija i kokanja Pokemon kartama. Fotka koju sam poslala je s prvog okupljanja juniorske reprezentacije. Sjećam se koliko sam bila sretna što sam ušla u sastav reprezentacije i uzbuđena, toliko da nisam mogla odigrati loptu čekićem od treme! Sad kad pomislim da je stvarno bilo tako, ne mogu vjerovati koliko mi je već tad bilo stalo do odbojke", prisjeća se Lucija i otkriva da nikad nije voljela jedno jelo omiljeno većini djece: "Što se tiče jela, oduvijek većinu hrane volim, jedino špagete bolonjez nikad nisam voljela, a uvijek to svuda služe!".

Rene Sain, libero hrvatske reprezentacije, na svoj sportski put krenula je iz rodnog Poreča:

image
Rene Sain
PROMO

"Od prvoga dana najveća ljubav mi je lopta, ne bi prošao niti jedan dan da je nisam nabijala o zid. Pamtim svakakve igre, od lovica, skrivača i tipičnih igara koje su u ono doba još bile popularne, ali glavna igra mi je bila 1 na 1 mali nogomet u kući protiv tate gdje bi mi naravno puštao, a ja sam kao petogodišnjakinja mislila da ga pobjeđujem jer sam bolja od njega. Najljepše uspomene su mi uz voljenu obitelj, s nekima od meni najdražih osoba kojih nažalost više nema. Obožavala sam ići s djedom i bakom u berbu kestenja, gljiva i šparoga. Predivne uspomene!", ističe Rene koja je podijelila fotografiju uslikanu kod njezinih nonića: "Svaki dan bih s njima i roditeljima tamo ručala i sigurna sam da se uvijek fino jelo jer i danas nemam nikakvih zamjerki na kuhinju moje obitelji pa pretpostavljam da je tako bilo i prije!".

image
Rene Sain
Privatni album

Nikolina Božičević s nama je podijelila fotografiju nastalu na otoku Ugljanu uz koji je vežu posebne uspomene:

image
Nikolina Božičević
PROMO

"Za mene je slika jako posebna. Slikao me moj kum Robert na otoku Ugljanu u mjestu Kukljica gdje svake godine ljetujem. Posebne uspomene me vežu kako za sliku tako i za to mjesto, tamo je bila i moja prva ljubav. Sjećam se kako me djed nakon sladoleda vodio da ga vidim. Šetali smo se uz rivu i ja sam bila jako sretna što ću ga sresti.

image
Nikolina Božičević
Privatni album

Nažalost, trenutak nepažnje i ja sam s rive upala u more, a najveći problem je bio što sam se smočila. Plakala sam jer sam se sredila za njega, a tad nisam imala što drugo obući. Djed mi je dao svoju košulju, lijepo me sredio, pričekali smo da se kosa osuši i onda me odveo da ga vidim".

Za naše reprezentativke navijamo ovoga kolovoza u Zadru!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 15:20