SAN SNOVA

Dugo ga nismo vidjeli, a sada se jedan od najtalentiranijih domaćih glumaca vraća na male ekrane

- Mislav dobro pliva u situacijama u kojima se nađe i uvijek će se kao mačka dočekati na noge, opisuje svog lika

Tea i Mislav

 Vedran Peteh/cropix/Cropix

Mislav Čavajda pridružio se glumačkoj postavi nove RTL-ove serije ‘San snova‘ koju ćemo na televizijskim ekranima moći gledati ove jeseni. Čavajda će u seriji igrati odvjetnika Mislava koji preko roditelja, također odvjetnika, ima dobre veze u svim aspektima života i poslovanja u gradu, no ne zato što su mu roditelji nešto priuštili, niti je on bez pokrića, nego zato što je izrazito dobar u svom poslu.

- Mislav dobro pliva u situacijama u kojima se nađe i uvijek će se kao mačka dočekati na noge - kaže jedan od najtalentiranijih hrvatskih glumaca koji je, zanimljivo, u mladosti prvo upisao upravo pravni fakultet, no ljubav prema glumi ipak je prevagnula. Godine 2000. upisao je zagrebačku Akademiju dramske umjetnosti, bio je član ansambla Hrvatske drame Ivana pl. Zajca, od 2016. je u ansamblu Drame HNK Zagreb, a kad je o njegovim inspiracijama za interpretiranje nekog lika riječ, kaže:

- Rijetko kada u kreiranju svojih uloga uzmem neku konkretnu osobu kao inspiraciju. Ako već tražim vanjsku inspiraciju, onda je to kombinacija detalja više osoba. Ali čak i to dolazi kao eventualna nadopuna neke moje izvorne ideje koja mi se nazire nakon čitanja početne karakterizacije lika. Jedina pomoć za kojom sam posegnuo da bih znao kako konkretno funkcioniraju određene situacije odvjetničkih profesionalnih života i kako bih baratao nekim širim odvjetničkim rječnikom bili su savjeti obiteljske prijateljice Nele Pedišić. Možda tako u ulozi bude i dio nje - govori Čavajda koji među svojim najvažnijim ulogama dosad smatra onu Leonea u ‘Glembajevima‘ riječkog HNK Ivana pl. Zajca.

image

Mislav Čavajda

Vedran Peteh/cropix/Cropix

Čavajda je, ističe, sretan jer ponovo snima, a na setu RTL-ove serije koja prati život nogometaša kojem se preko noći zbog ozljede sruši svijet, osjeća se kao doma.

- S većinom kolega radim po prvi puta i to me jako inspirira. Ali ono zbog čega sam jako sretan i zbog čega se osjećam tako ugodno na setu su svi ljudi koje publika ne vidi, a to je cijela tehnička i kreativna ekipa: od redatelja, preko asistenata, snimatelja, tonaca, rekvizitera, šminke i kostima. Sve su to profesionalci izrazito posvećeni poslu i to mi uvijek donosi vjetar u leđa - ističe Čavajda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:14