SVI U ŠOKU

Dujmićeva odvjetnica: Bio je veliki borac. Zadnji smo se put čuli tri dana prije nesreće

Snježana mi je samo odgovorila da u ovom trenutku ne može s nikim komunicirati, tvrdi odvjetnica
 Srdjan Vrancic/Cropix

Iako su se u pojedinim medijima pojavile informacije kako će obitelj Rajka Dujmića donirati njegove organe od glazbenikove odvjetnice Sandre Hančić Slobodna Dalmacija doznaje kako to nije izgledno.

- Ne mogu potvrditi niti osporiti tvrdnje da bi obitelj donirala organe. Sumnjam da su oni uopće o tome razmišljali jer ih je njegova smrt, bez obzira na težinu posljedica te stravične nesreće, ipak iznenadila.

Supruga Snježana i Rajkov sin Tin iz prvog braka u velikom su šoku. Izrazila sam im sućut porukom, zahvalili su se. Snježana mi je samo odgovorila da u ovom trenutku ne može ni s kim komunicirati. Tin je obećao javiti kad bude znao više detalja o sahrani, kaže odvjetnica Hančić i dodaje.

- Jutros mi je Snježana napisala da je u komi, da ne može pričati. Danas u podne trebali su imati sastanak s liječnicima u bolnici da vide kako i što dalje. Zamolila sam ih da me obavijeste o svemu, a čim se nisu javljali već mi je to bilo zastrašujuće. Kasnije sam dobila poruku od Snježane. Otvorila sam je u nadi da ću pročitati kako oporavak ide dobro, no ona je samo napisala: "Rajko je umro".

- Bio je veliki borac. Zadnji smo se put čuli u nedjelju, tri dana prije nesreće, kad sam mu rekla da idem na more i da me neće biti deset dana. U šali sam mu rekla: "Rajko čuvajte se, mene sada neće biti." Odgovorio mi je: "Ne, vi se čuvajte, oprezno vozite, jer vaše zdravlje i vaš život meni je jako važan."

Hoću reći, bez obzira na sve što mu se događalo, na zdravstveno stanje i njegovo prozivanje vezano za sudske procese, on je uvijek brinuo o drugima. I to je ono po čemu ću ga vječno pamtiti. Kad je počela korona, nazvao me i pitao jesam li dobro, može li mi kako pomoći. Radio je u posljednje vrijeme na hrvatskoj misi, skladbi koja bi se izvodila u Crkvi za vrijeme mise.

Želio je da mi Hrvati imamo svoju pjesmu za misu. Bio je to veliki projekt, ali nažalost, nije ga uspio staviti na papir, sve je ostalo u njegovoj glavi - kazala je Sandra Hančić, žena koja je proteklih godina bila uz Rajka, spremajući ga za sudske procese.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:44