NOĆ ZA PAMĆENJE

Dvije legende Grada: Tereza Kesovija i Luko Paljetak zapjevali na ulicama Dubrovnika

Povodom 70. rođendana Dubrovačkog vjesnika, pjevačici Terezi Kesoviji uručena je nagrada "Lovrjenac"
Luko Paljetak i Tereza Kesovija
 Tereza Kesovija/Instagram

Povodom 70. rođendana Dubrovačkog vjesnika, čiji je prvi broj objavljen 1. rujna 1950. godine, u Kneževu dvoru održana je posebna svečanost te su dodijeljene i prigodne nagrade.

Tako je nagradu "Lovrjenac" glazbenoj divi Terezi Kesoviji uručila članica Uprave Hanza Medije Ana Hanžeković Krznarić.

"Uvijek sam toliko emotivna, totalno 'luda' kad dođem u moj grad u ovaj Dvor. Ne postoji ljepša nagrada od one koju vam dodjeljuje vaš grad. Hvala za ovu krasnu večer, ja sam ustvari starija od Dubrovačkog, iako je on mladoliki starac koji nije bio ni u glavama kad sam se ja rodila. Dirnuo me Linđo i ova nagrada", rekla je Kesovija, prenosi Dubrovački vjesnik, i potom zapjevala pjesmu "O, Dubrovniče moj" Marija Nardellija.

Rođendan Dubrovačkog vjesnika nije želio propustiti ni legendarni hrvatski književnik i akademik Luko Paljetak. On i Tereza stari su prijatelji, a njihovim emotivnim susretom glazbena diva pohvalila se i na svom Instagram profilu. Stari znanci zajedno su i zapjevali.

"Moj Luko i ja, ulicama našeg Grada, dok ura otkucava novi dan a bura sa Srđa, svojim prohladnim pipcima dodiruje drage uspomene", napisala je pjevačica u opisu objave koja je oduševila njezine obožavatelje.

"Dvije divne legende Grada", "Prelijepo", "Divno je vidjeti kako dvije legende svoga grada su na istome mjestu i u isto vrijeme..Ima se Dubrovnik čime ponositi!! Čestitam draga naša Tere od srca za nagradu, zasluženu. Najzaslužnija za legendu svoga grada, najvjeći ambasador svome Dubrovniku,a i čestitke gradu što zna cjeniti svoje velikane! Bilo je to sinoć noć za pamćenje" - samo su neki od komentara Terezinih pratitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:49