NOVA TV

DVIJE NAJGLEDANIJE SERIJE BORE SE ZA TRON Nadia, Filip i Nina toliko su popularni da će se serija 'Na granici' ipak nastaviti snimati!?

“Na granici” i “Drugo ime ljubavi” od ovog su tjedna zamijenile termine emitiranja na Novoj TV
 Nova TV

Na Novoj TV itekako mogu biti zadovoljni rezultatima koje im donosi nova televizijska sezona. Gotovo očekivano, već četvrtu godinu zaredom njihov show “Supertalent” uvjerljivo je najgledaniji program kad su u pitanju sve televizijske kuće.

Sedmu sezonu koja je startala prije mjesec dana u prosjeku prati oko 770 tisuća gledatelja, a iz epizode u epizodu taj prosjek će, ako je suditi po sadašnjim trendovima, rasti. Naime, posljednju, četvrtu epizodu “Supertalenta”, emitiranu u nedjelju, gledalo je više od 900 tisuća ljudi. No, situacija postaje izuzetno zanimljiva kad se “baci oko” na drugo i treće mjesto zabavnih projekata Nove TV jer se tu nalaze s vrlo malom međusobnom razlikom serije “Na granici” i “Drugo ime ljubavi”.

Zapleti

Ovu prvu spomenutu dramsku humorističnu seriju, kojoj je ovo druga sezona emitiranja, u prosjeku sada prati gotovo 550 tisuća ljudi, a “Drugo ime ljubavi”, čija radnja počiva na ljubavnim zapletima i spletkama, a u kojoj glavne uloge imaju Momčilo Otašević i Elizabeta Brodić - 520 tisuća. Dakle, na Novoj TV su zapravo u slatkim mukama. Međusobna razlika između ta dva njihova projekta tek je otprilike 30 tisuća gledatelja, što znači da obje ozbiljno pretendiraju na titulu najgledanije domaće serije u sezoni.

- Gotovo su neznatne razlike u prosječnoj gledanosti obje serijske uspješnice Nove TV, od samog početka prikazivanja. Ako pokušamo ipak pretpostaviti koji bi razlog bio tome zašto jedna ima malo veću gledanost, možda se odgovor krije u tome da su elementi humora koje sadrži serija ‘Na granici’ upravo ti koji dodatno privlače publiku.

Očekivanja gledatelja

Nije za zanemariti ni činjenicu da je serija već oduševila prvom sezonom te da je druga sezona već prethodno iznimno popularne serije samo nastavila ispunjavati očekivanja gledatelja - odgovara direktorica produkcije Nove TV Sanja Tucman.

U drugim segmentima, barem kad se samog posla iza kamera tiče, objašnjava, nije bilo nikakvih razlika. Produkcijski tim Nove TV, kaže, jednako je strastveno i profesionalno pristupio na oba projekta te nije bilo nekih posebnih razlika u pristupu, osim što se radi o dva različita žanra, pa je u tom pogledu način snimanja ipak nešto drugačiji.

U međuvremenu su obožavatelji serije “Na granici”, kojoj je druga sezona trenutno ujedno i ona finalna (snimanje je završilo još početkom lipnja), počeli navijati da Nova TV ipak snimi još i treću sezonu te serije, u kojoj glavne uloge imaju Nadia Cvitanović, Filip Juričić i Nina Erak, koja je apsolutno fantastična u ulozi babe Zorke.

Biraju gledatelji

- Činjenica da gledatelji zazivaju i treću sezonu samo je još jedna potvrda da je serija produkcijski i sadržajno kvalitetna.

Za sada Nova TV nije donijela odluku o snimanju novih nastavaka serije ‘Na granici’ - odgovara Tucman.

Sudeći prema njezinom odgovoru, oni najoptimističniji mogli bi zaključiti da neke, premda slabe šanse za novim epizodama ipak postoje.

Inače, ovog su tjedna “Na granici” i “Drugo ime ljubavi” dobile nove termine emitiranja, točnije, samo su ih zamijenile. Sada tako “Na granici” starta u 20.20, a “Drugo ime ljubavi” u 21.20 sati, pa će na Novoj TV lijepo moći vidjeti je li tom, iako neznatno, ali ipak boljem rezultatu možda pridonio i sam termin.

Također, nemalo iznenađenje bio je i sjajan rezultat prve epizode domaćeg showa “Zvijezde pod hipnozom”, koju je pratilo više od 411 tisuća ljudi. Nemalo, jer su taj projekt dvije godine držali “u ladici”.

Čak su ga u međuvremenu i najavljivali, pa odustajali od njegova emitiranja, no kad je napokon stigao na male ekrane, postigao je odličnu gledanost. Reality show “Ženim sina?” u prosjeku prati oko 265 tisuća gledatelja.

Što se pak tiče gledanosti drugih sadržaja, Dnevnik Nove TV s prosječnih 525 tisuća gledatelja i ove jeseni drži titulu najgledanije središnje informativne emisije, a “Provjereno”, emisija koja je u svojoj 13. godini emitiranja s rezultatom od prosječno 347 tisuća gledatelja, i dalje je u vrhu gledanosti formata Nove TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:37