DRASTIČNA PROMJENA IMIDŽA

Ekskluzivno: U ovom će kostimu Mia Dimšić nastupati na Eurosongu, sviđa li vam se kreacija ELFS-a?

Mia je u početku željela crvenu boju, ali smo joj mi predložili boju fuksije, koja je ove sezone trendi i popularna - kaže Tandarić

Mia Dimšić u kostimu u kojem će nastupiti na Eurosongu

 Danijel Galić

Mia Dimšić na Eurosongu u Torinu s pjesmom 'Guilty Pleasure' nastupit će u upečatljivom scenskom kostimu što su je specijalno za nju kreairali ELFS-i. Raskošnu haljinu boje fuksije s pripadajućim gornjim dijelom, u kojoj se naša ovogodišnja eurovizijska predstavnica u nedjelju ujutro pojavila na prvoj generalnoj probi u Torinu, osmislili su Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica rukovodeći se širom perspektivom nastupa koji se u odnosu na Doru jako promijenio.

image

Mia je kreaciju prvi put isprobala u studiju ELFS-a u Zagrebu

Davor Pongracic/Cropix

Mia je podsjetimo na Dori nastupala odjevena u crnu kratku haljinu, u pratnji rumunjskog akrobate Alexa Olfija. No, ovo je Eurosong, najgledaniji televizijsko glazbeni spektakl u Europi koji ima svoja pravila, pa Mia na pozornicu sada izlazi s plesačicom i dva plesača, a cijeli scenski ugođaj prati stihove pjesme 'Guilty Pleasure' i liči na modernu bajku, s princezom Mijom u kostimu za pamćenje.

- Kako se mijenjao koncept nastupa tako smo razmišljali u kojem smjeru trebamo ići, s obzirom na to da kostim prvenstveno treba biti u svrsi nastupa i tako postati dio zaokružene scenske priče. Mia je u početku željela crvenu boju, ali smo joj mi, dok smo joj pokazivali tkaninu, predložili boju fuksije, koja je ove sezone trendi i popularna, te vrlo upečatljiva - objašnjava Ivan Tandarić, koji se sa Šekuljicom slaže da ovaj Mijin eurovizijski kostim, ističe njezinu visinu i skladnu građu.

image

Donji dio kostima je raskošna suknja sa šlepom i žabo volanima koji strateški otkrivaju jednu nogu

Danijel Galić

- Gornji dio kostima je korzetirani topić preko kojeg je nonšalantno prebačena traka koja završava kao spušteni predimenzionirani rukav Donji dio kostima je raskošna suknja sa šlepom i žabo volanima koji strateški otkrivaju jednu nogu, a buntovni mladenački element dobili smo neočekivanim našivenim džepovima na suknji - kažu ELFS-i koji su sigurni kako će Mia u ovoj kreaciji, rađenoj od posebne vrste satena zvane Duchesse (koju odlikuju voluminoznost te profinjeni sjaj zahvaljujući kojem je naglašena impozantna silueta naše pjevačice), zablistati na eurovizijskoj pozornici, na koju se danas ujutro po prvi put uspela i u dvorani Pala Olimpico u Torinu odradila svoju prvu eurovizijsku generalnu probu.

image

Mia će nastupiti u kostimu boje fuksije

Davor Pongracic/Cropix

Mia je iz Zagreba u Torino (grad u kojem dosad još nikad nije bila), doputovala još u subotu, a s njom su stigli i koautor pjesme 'Guilty Pleasure' Damir Bačić, šef HRT-ove Eurosong delegacije Tomislav Štengl, urednik Željko Mesar, producent Denis Škorput, dizajner rasvjete Marko Foretić, koreograf Igor Barberić, kostimografkinja Nataša Svekler, back vokali Bruna Oberan i Josip Palameta, te plesači: Rebecca Krajnović, Roman Vrančić i Danon Vrkić (glumac s kojim je Mia izmjenjivala nježnosti u video-spotu za hrvatsku verziju pjesme 'Guilty Pleasure').

image

Proba kostima u studiju ELFS-a

Davor Pongracic/Cropix

Nakon odrađene prve generalne probe odlučit će se hoće li Mia na Eurosongu pjevati na hrvatskom ili na engleskom jeziku.

- Meni su odlične obje verzije, a mislim da ćemo se odlučiti za kombinaciju ta dva jezika. Inače, Mia je sjajna! Ona je savršen izvođač za suradnju. Sve napravi bez greške. U onom trenutku kada najviše treba, ona je najbolja - kaže Tomislav Štengl i dodaje:

image
Davor Pongracic/Cropix

- Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti postići što bolji rezultat, a finale, po meni, nije uopće upitno - siguran je šef naše eurovizijske delegacije, koja je smještena u središtu Torina, u hotelu udaljenom pola sata hoda od dvorane Pala Olimpico u kojoj će se održati Eurosong, na kojem Mia nastupa u prvom polufinalu, 10. svibnja.

Ako je vjerovati kladionicama, na kojima 'Guilty Pleasure' drži solidno dvadeset i četvrto mjesto, Miu Dimšić trebali bismo gledati i slušati i u velikom eurovizijskom finalu, 14. svibnja.

image
Danijel Galić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:04