REMOTE

Elemental, ABOP, Chui i još pet bendova nastupit će na našem prvom festivalu proširene stvarnosti

Festival se održava 20. i 21. veljače, a sviraju Elemental, ABOP, Chui, Mašinko, Eleven, Mixed Up Mary...
Elemental
 CROPIX

Prvo izdanje Remotea, prvog hrvatskog glazbenog festivala proširene stvarnosti, održat će se 20. i 21. veljače uz nastupe čak osam bendova.

Sam festival podjeljen u dvije žanrovski šarolike večeri. U subotu, 20. veljače, nastupiti će naš najpoznatiji electro pop bend Nipplepeople, višestruko nagrađeni jazz rock kvartet Chui, elektronička senzacija ABOP i sjajan novi dvojac MI VIDA kojeg čine Vida Manestar iz Elementala i Stanislav Kovačić na violončelu.

Nedjeljni line up predvode jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih hip hop bendova ovog podneblja Elemental, cijenjeni zagrebački punkeri Mašinko, noir-pop bend Mixed Up Mary i ELEVEN, solo techno projekt Ivana Levačića, bubnjara grupa ABOP, Chui i Kries.

image
ABOP u Boogaloou
Katarina Škrbin

Remote stoga je prvi ovakav projekt u Hrvatskoj, čiji je cilj stvaranje platforme za realizaciju live nastupa u okruženju virtualne stvarnosti i svijeta koji postoji isključivo u digitalnom obliku. Organizatori kažu da se ne radi o zamjeni za live doživljaj, nego jednom potpuno novom iskustvu koje je puno više od samog streaminga te potpuno novi kanal, kako za koncerte i festivale, tako i za inovativne načine promocije.

Pojam na kojem se temelji, Extended Reality (XR), produžena stvarnost, označava spoj stvarnog i virtualnog u jedan okoliš. U kontekstu ovog projekta XR će biti ostvaren kroz spoj vrhunske video produkcije i live nastupa izvođača. Senzori koji se postavljaju na kamere omogućit će sinkronizaciju stvarne i virtualne kamere te na taj način virtualnost i stvarnost prividno će postati jedno. Veliku ulogu pritom će odigrati vizualni umjetnici, dizajneri rasvjete i video majstori čija je uloga osmisliti i modelirati virtualna okruženja te u njih, u realnom vremenu, smjestiti izvođače.

Publici će Remote festival biti dostupan putem entrio.stream platforme, bez potrebe za dodatnom VR tehnologijom i to isključivo za vrijeme trajanja festivala. Time će, kao i pravi festival, Remote biti jedinstveno iskustvo koje se može doživjeti samo u trenutku kada se i održava.

Ulaznice u prodaju kreću u petak, 22. siječnja po early bird cijenama od 40 kn za jednodnevnu ulaznicu i 50 kn za dvodnevnu. Od 1. veljače cijena im se diže na 50 kn za jednodnevnu ulaznicu i 60 kn za dvodnevnu što su iznosi koji ostaju do samog festivala. Prodaja ulaznica vršit će se isključivo na www.entrio.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2022 06:12