TATA, NEDOSTAJEŠ MI!

Ella Dvornik prisjeća se oca Dine: ‘Tata nije mogao naći pelenu pa me obukao u svoju čarapu‘

Ella se, priznaje, često pita kakav bi Dino bio djed svojim unučicama, Balie Dee i Lumi Wren
 Neja Markičević/Cropix

Da joj tata, veliki Dino Dvornik, svakog dana nedostaje, priznala nam je u kratkom razgovoru njegova kći jedinica, Ella Dvornik-Pearce, lifestyle blogerica, jedna od naših najcjenjenijih influencerica, a prije i glazbenica.

- Nedostaje mi nekako najviše zbog Balie i Lumi. Kada vidim kako je mama sva angažirana oko njih, kao i svaka baka, zamišljam kakav bi on bio kao djed. Unuci su uvijek nekako posebni, stoga bi sigurno s njima izgradio drugačiji odnos nego sa mnom - promišlja 29-godišnja Ella.

Njene djevojčice su još jako male i nesvjesne koliko im je djed bio slavan, no Ella se trudi uključiti ga u živote dvogodišnje Balie Dee i šestomjesečne Lumi Wren.

image
Instagram

Anegdota s Gopcem

- Često puštamo njegove pjesme i imamo njegovu veliku fotografiju, pa je nekako tu uz nas. Nije da forsiram sjećanje na njega, već ga se volimo sjetiti. Sigurna sam da će s vremenom Balie i Lumi i same shvatiti tko im je bio djed. Možda će ih netko u školi jednog dana pitati: ‘Hej, je li tvoj djed bio onaj poznati pjevač?’ - govori Ella dok su oko nje cika i buka.

Lumi se probudila i plače, a Balie se uprljala jogurtom i poseže za mamom. Ellina svakodnevica puna je ovakvih simpatičnih trenutaka te anegdota s djevojčicama koje se poslije prepričavaju. Puno je takvih anegdota i iz njenog djetinjstva.

- Najsmješnije su mi one koje ja ne pamtim, pa mi ih mama prepričava. Ima jedna koju obožavam dijeliti. Naime, kada sam imala možda par mjeseci, mama me kod kuće ostavila tati na čuvanje. No, tatu je nazvao Gobac i zamolio ga da dođe k njemu. Tata me htio povesti sa sobom, no nije mogao naći niti pelenu niti robu, pa me stavio u svoju veliku čarapu. Snašao se i otišao do Gopca. Mama se vratila i shvatila da nas nema. Kako tada još nije bilo interneta i mobitela, po zadnjem pozivu na kućni telefon je shvatila da smo kod Gopca. Prvo je lutala po Ribnjaku jer nije znala gdje točno Gobac živi, a kada nas je našla i vidjela me na kauču u dnevnoj sobi, tako smotanu u čarapu, bila je izvan sebe. Takvih ludih priča ima na bacanje. I sad si često pomislim, kako meni na Instagramu nekada u pozadini na slikama zna biti prljava čaša ili posuđe, a koliko je toga tek bilo kod nas doma dok sam ja bila mala, pa da je tada tata imao Instagram, pozvali bi mu socijalnu službu - smije se Ella.

image
Damjan Tadić/Cropix

Ljeta na Sutivanu

Krajem kolovoza slavi se rođendan njenog oca, za njegovog života, prisjeća se, bila su to velika druženja i slavlja.

- Dok su još deda i tata bili živi to se uvijek ljeti slavilo u Sutivanu na Braču, tamo bi se družili ljeti, skupilo bi se društvo. No kako su oni umrli i još neki ljudi iz tog društva, nekako se sve to raspalo, pa više nema tih velikih rođendanskih slavlja. Mama uvijek tamo provodi ovo doba godine. A ja, evo me tu, u Zagrebu s curama. Na obljetnicu, kao i na tatin rođendan, kupimo cvijeće i lampaše i odemo zajedno na Mirogoj - rekla nam je Ella.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:07