PLES SA ZVIJEZDAMA

Emisiju gledalo 700.000 ljudi: Zabavu nije kvarilo ni Mešinovo frfljanje ni novi, ‘brutalni‘ član žirija

Kostimografi su odradili lavovski dio posla - već tjednima ne spavaju kako bi sve bilo besprijekorno u showu

Ples sa zvijezdama

 Luka Dubroja

Prvo ovosezonsko izdanje spektakla "Ples sa zvijezdama" donijelo je Novoj TV 18 posto prosječne gledanosti (AMR). I udio u gledanosti tzv. share bio im je odličan. Prema podacima AGB Nielsen, pratio ih je gotovo svaki drugi gledatelj jer je prva emisija ostvarila 46 posto udjela u gledanosti.

Povratak

U svakom pogledu "Ples sa zvijezdama", koji se nakon tri godine vratio na male ekrane, bio je pravi show. Druga sezona, otkako je tu licencnu emisiju preuzela Nova, imala je sve elemente dobre nedjeljne zabave. Sve je prštalo od šljokica, plesačice i plesači dobro su odabrani, jer čak i oni javnosti manje poznati pokazali su se zanimljivim ličnostima. Naravno, bilo je i mana, zbog kojih su se društvene mreže usijale, no i zbog toga na Novoj TV mogu biti zadovoljni jer se show intenzivno komentirao. Svima je pozornost privukao voditelj Igor Mešin koji je zamuckivao i fufljao pa su se odmah pojavila razna nagađanja oko toga što mu je. Na kraju se ispostavilo da je u pitanju lijek za alergiju.

image

Novu sezonu showa Ples sa zvijezdama Mešin vodi s kolegicom Majom Šuput

Press Nova TV

- Posljednjih dana mučim se s akutnom alergijom, i sinoć mi baš nije bilo lako. Prije emisije popio sam tabletu koja je imala zeznute nuspojave kad moraš odraditi live emisiju u ulozi voditelja…Hvala publici na razumijevanju, sretan sam danas kad vidim da je emisija okupila gledatelje u tako velikom broju. Veselim se idućoj emisiji u nedjelju, dotad mi je prioritet srediti alergiju da ne sredi ona mene - objasnio je Mešin, koji je inače poznat kao voditelj koji ne griješi po tom pitanju i vrlo je staložen. Njegova suvoditeljica, pjevačica Maja Šuput lijepo se uklopila u ovaj show, no čini se da Franka Batelić kao članica žirija baš i nije sjela publici, barem onoj koja je komentirala svaki detalj showa. Zamjerene su joj kvalifikacije da bude u žiriju (Franka je bila pobjednica u "Plesu sa zvijezdama"), ali i način komunikacije. No s druge strane, i drugi članovi žirija (Igor Barberić i Larisa Lipovac Navojec) imali su samo riječi hvale, bez previše konstruktivnih opaski, i već kad smo mislili zaplakati za Dinkom Bogdanićem, sve je spasio Marko Ciboci, koji se odmah profilirao u najstrožeg člana žirija.

Strog i šarmatan

Strog, ali vrlo šarmantan. Žensku publiku definitivno je oduševio brazilski model Pedro Soltz, a žiri izvedba mladog glumca Filipa Vidovića s Paulom Jeričević, koji su osvojili najviše bodova, njih sveukupno 30. Bilo je i nekih sitnih tehničkih grešaka, poput one kada se slučajno prikazao prije vremena rezultat Matije Lovreca i Helene Bradvice, koji je vjerojatno zaostao s generalne probe, no sve u svemu, publika je imala jako dobru zabavu, i to u svim segmentima. S produkcijske strane, napravljen je veliki posao i vidi se da je riječ o kompleksnom showu. Prikazuje se uživo iz studija u zagrebačkoj Dubravi, koji se proteže na 1200 četvornih metara. Plesni podij ima više od 120 četvornih metara, a tu je i oko 173 m2 LED ekrana. Pokriva ga 13 kamera, a kontroliraju se uz pomoć najmodernije tehnologije za kontrolu kamera CuePilot, koja se, tvrde na Novoj, sada prvi put upotrijebila u Hrvatskoj.

image

Ples sa zvijezdama

Luka Dubroja

Ono što je sigurno jest to da sada najmanje spavaju kostimografi "Plesa sa zvijezdama", predvođeni Eminom Kušan. U njezinom timu su Ozana Gabriel, Kristina Grbavac, Valentina Svetec i Katarina Pohl, i moraju po emisiji, dakle samo u manje od sedam dana, kreirati više od 50-tak kostima. "Za svu crnu odjeću, predviđenu za muške plesne hlače, prsluke, frakove i sakoe, nabavljeno je metraža od 50 metara. Ostalo se kupuje prema potrebi emisije. U jednu standard suknju/haljinu ide od 8 do 10 metara materijala. Najviše se troše rese za latino haljine, za koje, ovisno o kroju, utrošak resa bude od 8 do 20 metara. Zasad je naručeno oko 150 metara resa različitih boja i kvalitete, a ukrasnih traka oko 100 metara", otkrivaju u kostimografiji showa. Sve kostime šivaju tri osobe u krojačnici Silvije Jug. Što se tiče šminke, voditeljica sektora make-upa je Martina Novaković, i u njezinom timu je do 20 ljudi, većinom frizera.

image

Ples sa zvijezdama, Nova TV

Luka Dubroja
image

Ples sa zvijezdama

Luka Dubroja

Ove sezone napravljeno je desetak novih umetaka i repova za kosu, nabavljene su dodatne perike, kao i 200-tinjak metara novih ekstenzija svih boja i duljina. Također, potrošit će se 200-tinjak pari trepavica, 40-tak sprejeva za tijelo, a nabavljen je kompletno novi nakit za kosu i tijelo, kao i šablone za printanje kose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:23