PJEVAČ NAKON KONCERTA

EMOCIJE SE JOŠ NISU SLEGNULE Bebekova ispovijest nakon velikog koncerta u Splitu: 'Sjetio sam se snimanja s Oliverom i suze su same krenule...'

 
 Saša Burić / CROPIX

Bio mu je to najdraži nastup u bogatoj glazbenoj karijeri, rekao je nakon sinoćnjeg koncerta Željko Bebek za Slobodnu Dalmaciju.

Suze su mnogim Splićanima, pa tako i njemu potekle kad je izvodio pjesmu "Ako voliš ovu ženu" koju pjeva u duetu s Oliverom Dragojevićem.

- Najemotivnije mi je bilo u trenutku kad su se čuli prvi taktovi te pjesme. Tada sam se sjetio samog snimanja u studiju zajedno s Oliverom. To je toliko dirljivi trenutak, ma ne mogu vam to niti opisati. Teško se zadrže suze. Otkako sam snimio tu pjesmu pjevam je na svakom svom koncertu s posebnim užitkom, pa iako je bilo teško, uspio sam to i njegovom Splitu - ističe Bebek.

Za Olivera ga je vezivalo dugogodišnje prijateljstvo, a naposljetku i suradnja koja je okrunjena duetom.

FOTOGALERIJA: Koncert Željka Bebeka u Splitu

- Sjetim ga se često. Najviše ga pamtim po tome što je bio jedan strašno veseli čovjek, duhovit, stalno je pjevao. Njemu je bilo dovoljno da za šankom nađe dva raspoložena tipa, da malo popiju viskija ili konjaka kojeg je on pio, i da zapjevaju neku klapsku pismu - otkrio je glazbenik kojem je Split kao drugi dom pa ne čudi što ovdje provodi toliko vremena.

- Prvi grad kojeg sam u životu vidio izvan Sarajeva, ujedno i more, bio je Split. Otada sam stalno kod vas, posebno zadnjih 25 godina otkako imam brod i držim ga u lučici u Spinutu. Žena, djeca i ja volimo ići na ribolov, ljeti doslovno živimo na brodu. Ne plovimo daleko, nama su Šolta, Brač i Hvar jedine destinacije. Mi smo skromna obitelj, volimo tišinu i mir. U mojim je godinama čovjek sretan kad je zdrav, za to se stalno molim Bogu - zaključio je Bebek, koji je u ponedjeljak proslavio 74. rođendan, u razgovoru za Slobodnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:27