‘NEDOSTAJEŠ MI‘

Emotivni Severinin oproštaj od Rajka: ‘Da je živio u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti‘

Rajka sam srela slučajno prije dva tjedna, izgrlili smo se i skoro zaplakali, otkrila je Severina
 Tomislav Kristo/Cropix

Mnogi su se danas od Rajka Dujmića oprostili od njega na društvenim mrežama. Severina Kojić jedna je od njih, posvetila mu je poduži status, piše Slobodna Dalmacija.

'S 9 godina sestra me dovela za ruku u ‘Mozaik’ na audiciju za takmičenje “Djeca pjevaju.” Kad je došao moj red, ušla sam i rekla da želim pjevati pjesmu ”Moja Milena” od Novih fosila. Remi Kazinoti, tad tek sa završenom akademijom, mi je rekao: “Ne možeš, mala, tu pjesmu pjeva muškarac...” Rekla sam: “Ili tu ili ništa.”

On je rekao: “Onda ništa.”

I ja sam se uputila prema vratima. Moja sestra me nagovarala da pjevam neku drugu pjesmu. Nisam htjela i već sam se uhvatila za kvaku, kad se iz jednog kantuna digla jedna gospođa i rekla: “Slušaj, Remi, pusti ovu malu da piva šta oće.” To je bila Lepa Smoje.

Takmičenje je bilo u splitskom HNK-u.

Pobijedila sam...

Rajka sam srela slučajno prije dva tjedna, izgrlili smo se i skoro zaplakali, nisam ga vidjela dugo.

On je jedan od najvećih kompozitora s ovih prostora ikada. Jednom me nazvao i rekao da ima pjesmu ‘Nedostaješ mi’ za mene, ali da želi da je otpjevam u studiju nakon koncerta u 2 sata ujutro, umornog glasa.

Pjevala sam spavajući i molila ga da snimam sutra.

“Neee, ovo je to, ovo mi je trebalo” - kaže i sjedne u 5 sati ujutro za klavir u studiju i odsvira solo u toj pjesmi. Dok sam ga gledala kako svira i sklada u isto vrijeme, bila sam presretna, jer je on napisao glazbu za “Moju Milenu”... Da je živio u nekoj drugoj zemlji, dobio bi sve počasti, jer je svojim pjesmama bio u našim životima.

Nedostaješ mi, Rajko...

Nedostaješ generacijama koje su rasle uz Nove fosile.

"Nedostaješ mi do bola...”

Volimo te svi

Počivao u svojim pjesmama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 04:58