SPORTSKI JUNACI

Emotivnim kalendarom vaterpolisti Mladosti odali počast legendama kluba

Samo snimanje je zbog pandemije koronavirusa, koji nije poštedio niti Mladost, trajalo gotovo mjesec dana
Snimanje tradicionalnog novogodišnjeg kalendara vaterpolista Mladosti
 Filip Popović

Tradicionalni novogodišnji kalendar vaterpolista Mladosti ove je godine posebno emotivan. Uz aktualnu momčad zvijezde novog kalendara su proslavljene legende kluba za koje je ovo snimanje bilo svojevrsni povratak u dane najveće slave. Generacije Zagrepčana s radošću će ponovono vidjeti osmjehe na licima svojih sportskih junaka.

image
Ozren Bonačić, Ronald Lopatny, Karlo Stipanić, Ratko Stritof
Filip Popović

Samo snimanje je zbog pandemije koronavirusa, koji nije poštedio niti Mladost, trajalo gotovo mjesec dana. Već uhodani tim koji čine fotograf Filip Popović, stilistica Ivana Karapandža, make-up artistica Mirta Pejić te frizer Ivica Palinić ništa nije prepuštao slučaju. Snimalo se na nekoliko lokacija, a sam je izgled kalendara grafički dizajner Pero Vojković osmislio u futurističkom stilu. Video je snimila Suzana Arslani.

Susret Ronalda Lopatnyja, Ive Trumbića, Karla Stipanića, Ozrena Bonačića i Ratka Štritofa odavao je dojam kao da vrijeme stoji te kao da su upravo sada izašli iz bazena. Mlađe legende Tomislav Paškvalin, Perica Bukić, Dubravko Šimenc, Milorad Damjanić i Frano Vićan aktualnoj generaciji Žabaca udijelili su zlatne savjete. Zanimljivost ovog kalendara je što je na njemu i Vjekoslav Kobešćak, aktualni trener najvećeg rivala, dubrovačkog Juga, koji je Žabac bio pune 24 godine.

image
Dubravko Šimenc, Cosmin Radu
Filip Popović

“Za klub Mladost veže me pregršt uspomena. Trenirali smo ovdje na Mladosti, na otvorenome, obično od petog do sedmog mjeseca po tri puta dnevno. Voda je bila ili pretopla ili prehladna, ali smo uživali jer smo igrali jedan za drugoga. U posebnom sjećanju ostat će mi osvojeni prvi Kup Europe koji smo osvojili u Bukureštu. Netom prije toga igrali smo na domaćem terenu i bio sam povrijeđen dvije minute pred kraj utakmice. Ozlijedio sam uho, bubnjić mi je eksplodirao jer me dočekao Novak s koljenom. Operacija je trajala tri sata jer su spašavali moj bubnjić. Potpisao sam da sljedeću subotu mogu putovati u Bukurešt kako bih mogao igrati Kup Europe. Tada sam imao specijalni zavoj na uhu kako ne bi ulazila voda. U Zagreb smo se vraćali vlakom. Na stanici nas je dočekalo više od trideset tisuća ljudi kako bi nam čestitali!” – otkrio je Ivo Trumbić.

image
Franko Lazić, Ante Visković, Ratko Stritof
Filip Popović

Trener Mladosti Zoran Bajić predvodi aktualnu ekipu. Klupskim legendama pridružili su se kapetan Ivan Marcelić, reprezentativci Lovre Miloš, Luka Bukić, Josip Vrlić i Andro Bušlje, internacionalci Cosmin Radu i Konstantin Kharkov, pojačanja od prošlog ljeta Ante Visković i Mislav Vrlić te mlade snage Jerko Jurlina, Franko Lazić, Luka Bajić, Marin Dašić, Matias Biljaka i Tomislav Stipo Samardžić.

image
Ivan Marcelić, Karlo Stipanić
Filip Popović

“Mladost je klub s velikom poviješću i svaki puta kada igraš za Mladost nosiš svojevrsno breme. Stoga moraš biti na svom vrhuncu da bi mogao konkurirati ostalim klubovima i donijeti koji trofej u svoj klub. Ono što smo mi napravili posljednih godina je da smo se vratili i postali zaista konkurentni. Velika mi je čast i sretan sam što sam dio ove ekipe.” – izjavio je Lovre Miloš.

image
Ivo Trumbić, Lovre Miloš
Filip Popović

Novi kalendar edukativnog je sadržaja i futurističkog izgleda. Podsjetnik je na najveće uspjehe najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba. Novim generacijama prilika je ovo vidjeti pravi sjaj sporta po kojem je Hrvatska svjetski poznata.

image
Konstantin Kharkov, Milorad Damjanić
Filip Popović
image
Luka Bukić, Ronald Lopatny
Filip Popović
image
Matias Biljaka, Tomislav Paškvalin
Filip Popović
image
Mislav i Josip Vrlić, Ozren Bonačić
Filip Popović
image
Perica Bukić, Marin Dasić
Filip Popović
image
Tomislav Stipo Samardžić, Frano Vican, Jerko Jurlina
Filip Popović
image
Vjekoslav Kobešćak, Luka Bajić
Filip Popović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:56