ŽIVI ZA GLAZBU

Eni Jurišić: ‘Bila mi je ovo najbolja godina u životu, privatno i poslovno‘

Primorki koja glasom oduševljava od prvog nastupa u ‘The Voiceu‘ nominacije su pravi šlag na torti u sjajnoj 2022.

Eni Jurišić

 Biljana Blivajs/Cropix

Kada otkuca ponoć 31. prosinca i uđemo u Novu, Eni Jurišić će plakati. Jer, 2022. njoj je bila najbolja godina u životu, privatno i profesionalno, pa će joj, kako je rekla, biti teško oprostiti se od nje.

Mali doprinos njezinu zadovoljstvu godinom na izmaku dala joj je i nominacija za medijsku nagradu Zlatni Studio u kategoriji Novo lice u glazbi, ali i u još jednoj, onoj za pjesmu godine, duet "Trebaš li me" s Matijom Cvekom.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- To je velika čast i odgovornost - kaže Eni. - Nekako, što god da kažem možda će zvučati lažno skromno, ali trenutno živim za glazbu i zato mi je još draža nominacija.

Može se reći da ova zgodna Primorka svoju karijeru gradi od trenutka kada se, 2016. godine, pojavila na audiciji HTV-ova showa "The Voice" i otpjevala veliki hit Tine Turner "Nutbush City Limits" te očarala mentore i publiku - od tada je snimila šest singlova, dio je stalnog tima hvaljene i nagrađivane emisije "A strana", a pjesma "Trebaš li me", koja je tjednima vladala domaćim top-listama, našla se i na petome mjestu Billboardove sekcije Hits of the World koja se radi prema tjednoj listi popularnosti pjesama u Hrvatskoj.

image

Eni Jurišić

Biljana Blivajs/Cropix

Eni je u glazbenim vodama našla i ljubav. Upoznala je Vjeku Ključarića, koji i sam gradi uspješnu karijeru, a ove godine uplovili su i u bračne vode.

- Svi me pitaju je li se što promijenilo, je li drukčije otkako smo u braku... No, meni je bilo predivno i onako i predivno mi je ovako. To su samo papiri - veselo kaže Eni.

image

Eni Jurišić i Vjeko Ključarić, vjenčanje

/Andrea Gržinić/privatni album

Na pitanje ima li barem malo ljubomore u glazbenom smislu, tipa "meni bi više odgovarala ta pjesma", smije se i kaže:

- Nema toga. Mislim da nam je, s obzirom na to da smo u istom poslu, mnogo lakše u cijelom tom glazbenom okruženju, prolazimo neke stvari zajedno, razumijemo se, podržavamo.

Može reći da je nominacija za Zlatni Studio u njihovu domu postala redovita pojava jer je Vjeko prošle godine bio nominiran u istoj kategoriji. Par živi na relaciji Krk - Zagreb, zbog posla oboje često putuju, no takav im ritam odgovara, navikli su i dobro se snalaze. Tijekom cijele godine imali su dosta nastupa, a Eni će se 2023. okušati i na "Dori", na izboru za hrvatsku pjesmu za "Eurosong".

image

Zajednički nastup Eni Jurišić i Vjeko Ključarić

Ivana Nobilo/Cropix/Cropix

- Pjesma se zove ‘Kreni dalje‘, ali ne bih iznosila previše detalja. Autori smo Matija Cvek, Vlaho Arbulić i ja. Nadam se da će se ljudima svidjeti - govori.

A koncerti i nastupi nastavljaju se sve do kraja 2022. godine, koji će dočekati doma, na Krku, gdje će ona i Vjeko otočane uvesti u 2023. godinu.

image
Zlatni Studio
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 11:06