SPREMA SE SPEKTAKL

Eurosong ipak pred publikom: Albina će u Rotterdamu boje Hrvatske braniti pred 3.500 ljudi

Dvorana Ahoy Arena bit će napola puna, a svi koji žele biti u publici morat će imati negativan test na covid-19
Albina Grčić
 Matija Djanjesic/Cropix

Albina Grčić, pobjednica ovogodišnje Dore s pjesmom "Tick-Tock", ipak neće nastupiti u praznoj dvorani na Eurosongu.

Naime, nizozemska vlada upravo je dopustila organizatorima tog izbora da u rotterdamsku Ahoy Arenu smiju pustiti 3500 ljudi, piše BBC.

Prema tom planu, dvorana će biti napola puna, a obožavatelji koji će imati luksuz gledati uživo natjecanje za najbolju pjesmu Eurovizije u svibnju morat će imati negativan test na covid kako bi ih pustili u Arenu. Rotterdam Ahoy inače ima kapacitet od oko 16.000 sjedećih mjesta, međutim, s obzirom da Eurosong podrazumijeva veliku popratnu produkcijsku mašineriju, kad su nadležni za mjere sve izračunali, došli su do zaključka da u publici može sjediti 3500 ljudi.

Naravno, organizatori su s oduševljenjem dočekali ovu odluku, posebno kad se zna kako je izgledao prošlogodišnji Eurosong koji se zapravo, ako ćemo biti pošteni, u pravom smislu nije ni održao.

- Razmotrit ćemo mogućnosti koje su nam na raspolaganju. U sljedećim tjednima najavit ćemo više detalja, plan kako sigurno primiti publiku, naravno, ako to tada bude dopuštala epidemiološka situacija - rekli su organizatori, ističući da zdravlje i sigurnost ostaju u vrhu prioriteta te da će izvođači i delegacije imati propisan strogi protokol kojeg će se morati pridržavati.

Najava nizozemske vlade na tragu je njihove odluke prema kojoj su dopustili u ožujku ulazak 1500 ljudi na jedan festival u blizini Amsterdama, baš kao što su pustili da 5000 navijača prati na stadionu kvalifikacijsku utakmicu za SP u nogometu.

Ipak, te mjere nisu definitivne jer je nizozemski premijer Mark Rutte već istaknuo da su sadašnje restrikcije koje ta država ima produljene sljedeća tri tjedna, a onda će se vidjeti kakva je epidemiološka situacija.

Upravo zato finalni dogovor kako će izgledati ovogodišnji Eurosong bit će potvrđen krajem mjeseca.

Jer ako se epidemija razbukta, mogli bi se promijeniti i uvjeti održavanja Eurosonga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:53