MARKO BOŠNJAK

Favorit ovogodišnje Dore: ‘Očekivali smo da će pjesma dobro proći, ali ne u ovim razmjerima‘

Odlazak u Torino na Eurosong bio bi za mene ogroman uspjeh i neizmjerna sreća, kaže 18-godišnji glazbenik

Marko Bošnjak

Sudeći po trendingu, Marko Bošnjak je favorit na ovogodišnjoj Dori s pjesmom "Moli za nas", koja ima više od 200 tisuća pregleda na YouTubeu.

Ovaj mladi glazbenik, sjajnih vokalnih sposobnosti kojemu je samo 18 godina, javnosti je postao poznat 2016. godine kad se pojavio na natjecanju glazbenog showa "Pinkove zvjezdice" u Srbiji, a tad mu je bilo 11 godina. Otad njegovi coveri popularnih pjesama imaju milijunske preglede na YouTubeu. Njegove iznimne vokalne sposobnosti pohvalili su brojni domaći glazbenici, među kojima je i Tereza Kesovija. Ovaj mladić skupio je dosad 30 tisuća pratitelja na Instagramu koji obožavaju njegovo pjevanje, a on za sebe kaže da glazbu živi i da ona na njega ima velik utjecaj. A sad će pokušati postati hrvatski predstavnik na Eurosongu u Italiji te je fokusiran samo na to.

- Sretan sam i zahvalan na reakcijama publike za pjesmu 'Moli za nas'. Očekivali smo da će pjesma dobro proći, ali ovi razmjeri pozitivnih kritika posebno su nas razveselili. Sad je bitno, bez obzira na sve, fokusirati se i dati sve od sebe na nastupu u subotu. Živim ono što najviše volim i znam raditi i osjećaj je odličan - kaže nam Marko kojemu je oduvijek bila želja nastupiti na velikoj pozornici Eurosonga, a u svojoj pjesmi je osjetio veliki potencijal za dobar rezultat.

- Odlazak u Torino bio bi za mene ogroman uspjeh i neizmjerna sreća, ali i velika prilika i odgovornost da na svjetskoj pozornici pokažem sve na čemu smo radili. Vjerujem u sebe i vjerujem u ovo s čime dolazim - optimistično će.

Pobjeda bi mu, vjeruje, pružila veliku sreću i zadovoljstvo, ali i odgovornost da predstavi Hrvatsku onako kako zaslužuje da bude predstavljena na jednom takvom velikom natjecanju.

image

Marko Bošnjak

U težem razdoblju njegova života, koje je ujedno bilo i izazovno razdoblje za čitav svijet, nastala je pjesma "Moli za nas".

- Baš zato pjesma ima univerzalnu poruku te se svaki slušatelj u njoj može pronaći na svoj osobni način - ističe pjevač koji nakon Dore planira objavljivati svoju glazbu, nastaviti s obrazovanjem i biti sretan u svemu tome.

Otkrio nam je tko je Marko Bošnjak kad nije na pozornici.

- Ja sam Marko Bošnjak, dolazim iz Rame u BiH. Posljednje četiri godine živim, radim i školujem se u Zagrebu. Za sebe bih rekao da sam osoba specifičnog temperamenta, pogleda na svijet i senzibiliteta koji kroz svoju glazbu nastojim prenijeti ljudima - nastavlja Marko, koji pohađa školu za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u Zagrebu. Uz to, bavi se primarno glazbom, ali njegovi drugi interesi uključuju umjetnost u svakom obliku. Najvećom podrškom u životu smatra obitelj, prijatelje i svoj tim, a djevojku još nije pronašao.

Slobodno vrijeme, kaže, voli provoditi u miru ili u krugu ljudi koje voli.

- Svi moji hobiji na neki način vezani su uz glazbu i umjetnost te su sastavni dio moje osobnosti - dodaje glazbenik i prisjeća se početka ljubavi prema glazbi.

- U ranom djetinjstvu, kad sam prvi put otišao na probu crkvenog zbora. Poslije sam počeo nastupati na raznim festivalima i postizati odlične rezultate. Upravo su festivali održali volju i želju za glazbom u meni te je Dora 2022. razlog mog povratka na glazbenu scenu - kaže.

Smatra da se njegova glazba razlikuje od one ostalih glazbenika jer na hrvatskoj glazbenoj sceni ne postoji izvođač koji se uklapa u viziju onoga što on za sebe kao glazbenika želi.

- Imam veliko poštovanje za sve svoje kolege glazbenike, međutim moj put se razlikuje. Moji najveći glazbeni uzori koje svakodnevno slušam su Lorde, Lana Del Rey, SZA, Frank Ocean i Amy Winehouse. Inspirira me upravo njihova glazba jer mi pomaže u introspekciji i razumijevanju sebe - iskreno će.

- Pripreme u Opatiji su intenzivne, ali osjećam da sam spreman od prvoga dana. Radujem se velikoj završnici u subotu, kad znam da ću dati sve od sebe i nadam se da će to publika i prepoznati - kaže talentirani glazbenik ususret natjecanju.

image

Marko Bošnjak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:22