NAKON DODJELE

Ferlin izbacio Battifiacu iz auta usred Gorskog kotara: ‘Možda još tumara i drži kipić Zlatnog studija‘

Pet minuta kasnije istom cestom prošla je ekipa Radio Rijeke, koja je osvojila nagradu za Najbolju radijsku stanicu

Mario Lipovšek Battifiaca

 Robert Ferlin

Teško je točno odrediti kada je zapravo sve krenulo po zlu. Je li se to zbilo u trenutku kada se Mario Lipovšek Battifiaca, koji je u petak osvojio nagradu Zlatni Studio za Najboljeg radijskog voditelja, u foajeu HRT-a pridružio svom (bivšem) prijatelju Robertu Ferlinu koji je konkurirao za istu nagradu i uzviknuo:

- Evo ti ga na! Baš mi je gušt da sam ti ga maznuo ispred nosa!

Ili se to ipak zbilo kasnije, kada je dvojac u Ferlinovom automobilu iz Zagreba krenuo put Rijeke, dok je Battifiaca neumorno pjevao. 'Ja sam genije, čudo prirode,..', a Ferlin mu je ledenim glasom poručio da umukne.

- E baš neću! Rekao si da neću dobiti nagradu! Evo ti ga sad! Jer, ja sam genije, čudo prirode... - nastavio je pjevati Battifiaca dok je Ferlin mrko gledao cestu.

- Daj me slikaj sa Zlatnim Studijem - predložio je Battifiaca smrknutom Ferlinu negdje ispred Ravne Gore.

- Želiš da te slikam? Nema problema! Evo, izađi iz auta - rekao je na to Ferlin, a Battifiaca je naivno otvorio vrata i iskoračio u mrak.

Ferlin je to jedva dočekao:

- Daj sad taj Zlatni Studio ili ću te ostaviti ovdje u tami, na milost i nemilost divljim zvijerima! - rekao je Ferlin kolegi koji se spremao za foto session:

- Ne dam! - odvratio je Battifiaca i isplazio jezik Ferlinu kojem je tada prekipjelo. Bez pozdrava, stavio je nogu na gas i odjurio.

Pet minuta kasnije istom cestom prošla je ekipa Radio Rijeke, koja je osvojila nagradu za Najbolju radijsku stanicu. Vidjeli su Battifiacu kako tumara po mraku, ali nisu stali jer su mislili, kažu, da želi pokazati nagradu i vozačima koji u petak možda nisu pratili tv prijenos.

Što se dogodilo s Battifiacom kasnije, ne zna se. Neki kažu da još uvijek tumara Gorskim kotarom. Drugi tvrde da su ga pothlađenog pronašli na stablu u čijoj se krošnji skrivao od divljih zvijeri. U rukama je, vele, držao Zlatni Studio i govorio:

- Ne dam ti ga! Ne dam ti ga!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:01