BI LI VI PROŠLI?

Filip pao u ‘Milijunašu‘ na filmskom pitanju o ‘Oppenheimeru‘, znate li vi odgovor? Odgovorite u anketi!

Koji se znanstvenik ne pojavljuje kao lik u filmu ‘Oppenheimer‘ iz 2023.?, glasilo je pitanje

Pitanje u kvizu ‘Tko želi biti milijunaš‘

 Screenshot HRT

Ovotjedno izdanje kviza ‘Tko želi biti milijunaš‘ otvorio je 24-godišnji Filip Španić, nastavljač iz prethodne emisije. Dolazi iz Sesveta, diplomirao je molekularnu biologiju, trenutno je nezaposlen te planira odlazak na doktorat u Francusku.

Njemu je prvi džoker zatrebao na 6. pitanju, u kojem se tražio naziv drame u kojoj je Čehov pisao o propadanju plemenitaša. Odgovor je bio Višnjik. Drugog džokera iskoristio je na 10. pitanju: „Zbog velikog potresa, 2015. se nitko na svijetu, nije...”, a odgovori su glasili: popeo na Mount Everest, molio u Meki, utrkivao na Imoli, divio Mona Lisi. Nakon džokera pola-pola i dalje je bio u dilemi pa je u pomoć pozvao prijatelja koji mu je pomogao da osvoji 5000 eura.

Ipak, sljedeće filmsko pitanje za njega je bilo ‘kobno‘. "Koji se znanstvenik ne pojavljuje kao lik u filmu ‘Oppenheimer‘ iz 2023.?" - glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su Albert Einstein, Edward Teller, Niels Bohr i Erwin Schrodinger. Iako je gledao film, nažalost nije točno odgovorio na pitanje te je otišao kući s 5000 eura.

image

Pitanje u kvizu ‘Tko želi biti milijunaš‘

Screenshot HRT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 11:41