'ZVIJEZDE PJEVAJU'

FINALISTI SHOWA OTKRIVAJU KAKO JE IZGLEDAO PUT DO FINALA Tara i Ashley: 'Potpora smo jedna drugoj. Koja god pobijedila u showu, slavit ćemo zajedno'

Finalisti showa ‘Zvijezde pjevaju’ Ashley i Bojan te Dino i Tara govore o okolnostima koje su pratile njihov put do finala te otkrivaju koji su im planovi u karijeri i je li moguć nastavak glazbene suradnje parova.
Ashley Colburn i Tara Thaller
 Neja Markičević / CROPIX

Televizijski gledatelji ove subote odlučuju hoće li u osmoj sezoni HRT-ova showa “Zvijezde pjevaju” pobijediti 21-godišnja glumica koja uskoro putuje u Ameriku ili 32-godišnja novinarka koja se iz Amerike preselila u Hrvatsku. Bez obzira na to hoće li se na pobjednički tron uspeti Tara Thaller i njezin pet godina stariji mentor Dino Jelusić ili Ashley Colburn i njezin mentor Bojan Jambrošić (33), sigurno je da će finalisti slaviti zajedno.

Mala složna družina

- Od samog početka showa mi smo jedni drugima velika potpora. Svi zajedno super smo se slagali i sjajno družili, kako na samom snimanju emisije tako i na tulumima poslije showa. Premda je ovaj show natjecateljskog karaktera i premda smo od samog početka emisije svi svjesni da će se naša mala složna družina s vremenom smanjivati, mislim da mogu reći da baš nitko od nas nije priželjkivao ‘joj, samo neka ovi ispadnu...’ Ne! Mi smo bili i ostali u super odnosima s Tarom i Dinom i sad na kraju ispada da su nam naši najveći ‘konkurenti’ uvijek među prvima čestitali, davali savjete... Dobro smo se družili i s dragom Katarinom Strahinić, s Tonkom Šerić i njenim Macanom, s neponovljivim Krešom Sučevićem-Međeralom... Ma, sa svima! I jako se veselim što ćemo se svi opet okupiti u subotu u posljednjoj emisiji ove sezone - kaže Ashley Colburn na tečnom hrvatskom jeziku koji je svladala u samo dvije i pol godine.

- Kažu da je hrvatski jezik težak, ali meni nikad ništa u životu nije teško. Kad nešto želiš, treba samo napraviti sve da to i ostvariš, a ako stvarno to želiš, onda nema onog ‘joj, to je jako teško’ - govori simpatična novinarka iz San Diega koja se prije nekoliko godina odlučila skrasiti u Brtonigli koja je za nju najljepše mjesto na svijetu.

Zagreb, 160419.
Ashley Colburn i Tara Thaller, finalistice HTV-ovog showa Zvijezde pjevaju.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX
Ashley Colburn i Tara Thaller

Roditelji stigli

U Istri živi u maloj kamenoj kući na čijim vratima piše Kolburnić (tako se, kaže, dodatno pohrvatila), a presretna je što njezinu uspjehu u showu “Zvijezde pjevaju” uživo svjedoče i njezini roditelji.

- Zbog Ashleynih roditelja, gospodina Stevea i gospođe Karen, u četvrtfinalu showa imao sam pritisak kakav nisam osjetio nikad u životu. Ashley mi je, naime, povjerila da će njeni, koji su naše napredovanje u showu dotad pratili putem interneta, doći u Hrvatsku ako uspijemo proći dalje. Cijeli taj tjedan samo sam mislio o tome kako ću, ako ne uspijemo, Ashley uskratiti radost viđenja s roditeljima, i to je, priznajem, bila jedina emisija u kojoj sam se molio da ne ispadnemo - priča novinarkin mentor Bojan Jambrošić dok ga Ashley sluša sa smiješkom.

- Mama i tata su sad u Hrvatskoj i ostaju do poslije Uskrsa. Uskrs nećemo slaviti u Istri, kod mene, nego u Zagrebu jer oni već na Uskrsni ponedjeljak moraju ići na avion. Posljednji put smo se vidjeli za Božić i jako mi je drago što su došli kako bi Bojana i mene podržali u završnici showa. Teško mi je reći jesu li više ponosni na moje pjevanje ili na to kako sam se lijepo snašla u Hrvatskoj i kako tečno govorim hrvatski jezik. Dobro, tu i tamo nešto još uvijek pogrešno naglasim, malo se ponekad spletem oko padeža, ali stvarno napredujem - realna je Ashley koja se u Hrvatsku, kako uvijek rado ističe, zaljubila na prvi pogled.

U našu je zemlju američka novinarka, producentica i voditeljica došla nakon što je obišla 55 zemalja. U Hrvatsku je prvi put došla snimiti dokumentarni film” WOW Croatia” za koji je dobila prestižnu nagradu Emmy.

Turistički filmovi

- Gotovo sam sigurna da sam snimala u svakom kutku Hrvatske. Vjerojatno sam obišla više mjesta u Hrvatskoj nego većina Hrvata. Razlog tome je vjerojatno to što stalno tražim nova mjesta - kaže Ashley koja je snimila i prilog “Čudesna Hrvatska”, također nagrađen Emmyjem, pa se s pravom može reći da je turistička ambasadorica Hrvatske.

Zagreb, 160419.
Ashley Colburn i Tara Thaller, finalistice HTV-ovog showa Zvijezde pjevaju.
Na fotografiji: Ashley Colburn.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX
Ashley Colburn

Nakon showa snimat će turističke dokumentarce na Kosovu, Sejšelima i u Keniji, a nije nemoguć ni nastavak njezine glazbene suradnje s Bojanom Jambrošićem.

- To bi me jako radovalo, a već smo dobili i neke ponude - otkriva Bojan i nastavlja: - Ashley mi je jako draga. Vesela je, ništa joj nije teško, veliki je radnik. U showu smo pjevali i na hrvatskom i na engleskom jeziku, a uz to smo uz svaki nastup imali i koreografiju kako bismo sve scenski zaokružili. Volim reći da je gotovo svaki naš nastup bio mali mjuzikl jer smo spojili pjevanje, ples i glumu. A koliko se to dopalo publici, ali i žiriju, pokazuje činjenica da smo došli do finala, naravno s Tarom i Dinom, s time da smo se i Dino i ja prvi put u životu našli u mentorskim ulogama.

I, tko će pobijediti, pitamo Taru i Dina.

- Tko god pobijedio, bit će to zasluženo, a sigurna sam da ćemo pobjedu zajednički proslaviti - kaže Tara Thaller koja je u Hrvatskoj, kako stvari stoje, uspjela odsanjati svoj “američki san”.

Podsjetimo, Zagrepčanka, koja se nije uspjela otprve upisati na Akademiju dramskih umjetnosti, zaposlila se u restoranu brze hrane, a potom je dobila poziv na audiciju za HBO i dobila ulogu u seriji “Uspjeh”. Tu su i uloge u RTL-ovoj seriji “Pogrešan čovjek”, filmska rola u “Se ti abbraccio non aver paura”, uloga u seriji “Čuvar dvorca”, kao i rola u filmu “Ljubav ili smrt” u kojem je Tara glumila kao tinejdžerica i tijekom kojeg je odlučila postati glumica. A sada, nakon završetka showa, Tara putuje u Ameriku gdje će snimati film “The Saint of Impossible”. Do angažmana je došla preko kolege Tonija Gojanovića koji ju je preporučio svojoj casting agentici. Tara je snimila i poslala svoju snimku, a redatelj je ostao oduševljen i pozvao ju je u Zürich gdje su dogovorili detalje o snimanju.

- Glumit ću mladu Hrvaticu koja je nakon rata otišla u Ameriku zaraditi za bolju budućnost. Tamo pada na starijeg, fatalnog dečka koji je uvali u probleme. Nakon što on završi u zatvoru, ona se mora prostituirati da bi mu platila odvjetnike - otkriva Tara koja zasad ne razmišlja o stalnom preseljenju u SAD.

- Imam petero braće i sestara i bilo bi mi teško sve ostaviti. Idealno bi mi bilo da imam stalnu adresu u mom voljenom Zagrebu odakle ću prema potrebi odlaziti van na projekte - govori glumica, ali i, pokazalo se, jako dobra pjevačica.

Zagreb, 160419.
Ashley Colburn i Tara Thaller, finalistice HTV-ovog showa Zvijezde pjevaju.
Na fotografiji: Tara Thaller.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX
Tara Thaller

Planovi za dalje

- Pred publikom sam već pjevala kao članica djevojačkog zbora Zvjezdice u kojem sam bila četiri godine. I poslije sam imala prilike svladavati pjevačke tehnike. Pohađala sam ZKM-ovo učilište gdje smo obrađivali mjuzikle, no dosad nisam pjevala uživo na televiziji - kaže Tara te priznaje da je prije svake emisije imala veliku tremu. Zahvalna je svom mentoru koji joj je od početka bio velika podrška, a svakoj je probi prilazio opušteno, što je i njoj davalo dodatnu sigurnost. No, kaže, unatoč tome, trema kod nje postoji i uoči finalne emisije, ali zato s tim nikakvih problema nema njezin mentor Dino Jelusić.

- Apsolutno nemam tremu. Dat ćemo sve od sebe kao i dosad pa što bude, bit će - govori Dino kojeg smo pitali koje su prednosti Tare i njega u odnosu na konkurentski par.

- U ovom trenu više ne mislim da itko ima prednost, sve ovisi o publici i tko je simpatičniji. Neki ljudi ne gledaju ovo na glazbenoj razini, nego na tome tko se više smije i tko je simpatičniji. A ja sam uvijek svoj, tako da nekad to nekome paše, a nekad ne. Isto vrijedi i za Taru. Bojan i Ashley su savršen par za ovakvu emisiju, ali mislim da i Tara i ja imamo velike šanse - smatra Dino koji odmah nakon završetka showa (na Uskrs) ima koncert u Križevcima s jednim od svojih bendova koji se zove Crno perje.

- Nakon toga idem u Milano na razgovor sa svojim diskografom za Animal Drive da kujemo planove za dalje. Slijede koncert u Poljskoj u čast Ronnieja Jamesa Dia, turneja po Njemačkoj i Švicarskoj s Animal Driveom i snimanje spota u Los Angelesu. Turneja ‘Trans-Siberian Orchestra’ je uvijek od kraja listopada do Nove godine - otkriva glazbenik koji posljednjih godina uspješnu muzičku karijeru gradi u inozemstvu.

Kako će u finalu showa “Zvijezde pjevaju” ove subote premijerno nešto otpjevati i žiri (Valentina Fijačko Kobić, Danijela Martinović, Mirela Priselac Remi i Miroslav Škoro), pitali smo Dina koju bi ocjenu volio pokazati predsjedniku žirija Škori.

- Apsolutnu desetku. Gospon Škoro za mene je jedan od highlighta ovog showa, uvijek željno iščekujem njegove komentare i drago mi je što je u žiriju - kaže mentor Tare Thaller.

Tri pjesme u finalu

U velikom finalu osme sezone HRT-ova showa “Zvijezde pjevaju”, čija je prosječna gledanost bila 13 posto, finalisti će izvesti jednu pjesmu bržeg i jednu sporijeg ritma koju su već izveli ove sezone, i to prema vlastitom odabiru, te jednu novu pjesmu koja bi trebala simbolizirati njihov put do finala, odnosno njihovo iskustvo tijekom dosadašnjih sedam emisija. Počastit će nas i zajedničkom izvedbom jednog hrvatskog hita iz 80-ih. Glasovanje već traje, a brojevi su uvijek isti: Ashley i Bojan 065 700 002 ili par2 na 60054, te Tara i Dino 065 700 003 ili par3 na 60054. Sama emisija počet će podsjećanjem na cijelu sezonu te zajedničkim nastupom šest parova koji nisu uspjeli ući u finale: Macana i Tonke, Frane i Žanamari, Borka i Jelene, Elle i Gorana te Katarine i Pere.

Urednica emisije Uršula Tolj u ime HRT-a poručuje da se u ovom trenutku još ne može potvrditi slijedeća sezona showa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 05:41