TURNEJA 'NEOPISIVO'

FOTO: DANIJELA MARTINOVIĆ NA VELIČANSTVENOM HUMANITARNOM KONCERTU ODUŠEVILA LISINSKI 'Večeras ćete prvi puta imati priliku upoznati istinsku mene'

Omiljena hrvatska pjevačica predstavila se u sasvim novom ruhu; svoje je hitove izvela je u novim aranžmanima
Dino i Viktorija Rađa (lijevo gore); Tončica Čeljuska (lijevo dolje); Danijela Martinović (sredina); Mirjana Mikulec (desno gore); Dalibor Petko (desno dolje)
 Marko Todorov / CROPIX

Danijela Martinović zasjala je u četvrtak navečer na dvosatnom koncertu u Lisinskom, koji je bio vrhunac njezine višemjesečne turneje Hrvatskom nazvane “Neopisivo”. - Iako sam toliko godina na sceni, večeras ćete prvi puta imati priliku upoznati istinsku mene - rekla je na samom početku koncerta.

Jedna od omiljenih hrvatskih pjevačica predstavila se u sasvim novom ruhu; svoje je hitove prepoznatljivih melodija izvela u aranžmanski drugačijim izdanjima, kojima su doprinijeli i instrumenti koje inače nemamo priliku čuti u njezinim pjesmama, poput violine, harmonike i drugih akustičnih glazbala. “Što sam ja, što si ti” mogli smo tako čuti u country stilu, “Svileni” je bio čisti rock’n’roll, dok je, pak, poznata “Marke nemam” izvedena u ritmovima sambe. Čuli smo i “Grube riječi”, “Neka mi ne svane”, “Pleši sa mnom” te još više od 20 njezinih drugih hitova te nekoliko tuđih pjesama koje je Danijela za ovu prigodu obradila.

FOTOGALERIJA: Humanitarni koncert Danijele Martinović u Lisinskom

Prevladali su swing, country i jazz ritmovi. S Danijelom su nove aranžmane stvorili i izveli pijanist Tomislav Modrić, profesor kontrabasa Ivan Gazibara, violinist Emir Gabrić, gitarist Zoran Mišolongin, harmonikaš i klarinetist Mladen Kosovec te bubnjar Kristijan Zorjan. Posebno iznenađenje koncerta bila su i dva iznimna gosta - Petar Grašo te Danijelina sestra Izabela Martinović, koja joj se u Lisinskom prvi put ikada pridružila na pozornici. Danijela je tijekom cijelog koncerta s publikom dijelila svoja promišljanja, ali i anegdote iz života. Dok je najavljivala sestrinu točku, ispričala je kako je tijekom djetinjstva bila vrlo sramežljiva, ali je, kada joj se rodila sestra, išla po ulici i ljudima govorila: "Molim vas, dođite kod nas na kavu, mama mi je rodila seku!"

Cijelu “Neopisivo” turneju Danijela je osmislila i provela u suradnji sa zakladom “Hrvatska za djecu”, pa je sav prihod večerašnjeg koncerta otišao Hrvatskom savezu za rijetke bolesti. Cilj cijelog projekta je širiti humanost i kroz glazbeno druženje podsjetiti na one kojima je pomoć najpotrebnija, ali i dotaknuti brojne živote te ih učiniti sretnijima. Prije koncerta u Zagrebu, Danijela je u ovu plemenitu svrhu već pjevala u Puli i Zadru. Gostima se obratila i ravnateljica zaklade Renata Gubić, koja je objasnila da Hrvatski savez za rijetke bolesti brine za 28 udruga koje skrbe o 1000 korisnika sa preko 400 različitih dijagnoza.

Danijela će, vjerujemo, ovu godinu općenito pamtiti po novim projektima. Pokrenula je svoj YouTube kanal #danijelabezfiltera, izdala novu knjigu “Šalabahter života - Neopisivo”, uskoro izlazi i novi album, a na radiopostajama će se uskoro vrtjeti i prva njezina pjesma koju je sama napisala.

Danijelu i zakladu “Hrvatska za djecu” su došle podržati i brojne kolege sa glazbene scene i poznata lica iz društvenog života. Tu su, među ostalima, bili Mirjana Mikulec, Antonela Malis, Dalibor Petko i Tončica Čeljuska.

FOTOGALERIJA: Poznata lica na humanitarnom koncertu Danijele Martinović

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:37