KRUNA DOSADAŠNJEG RADA

FOTO: DINAMIKA, HUMOR I DALMATINSKI ŠARM Publika u Ciboni nagradila Četiri tenora stajaćim ovacijama

 
 Igor Kelčec /

Četiri tenora ili dalmatinski slavuji, kako ih se od milja zove, u potpunosti su ispunila očekivanja zagrebačke publike koja ih je ispratila stajaćim ovacijama. Ovim koncertom potvrdili su zašto ih je publika u tako kratkom periodu zavoljela.

Četiri tenora su po treći put ispunila očekivanja zagrebačke publike. Nakon rasprodanih koncerata u Lisinskom i na platou Gradec u zadnje dvije godine, sinoć su osvojili i Cibonu.

Vrata dvorane otvorila su se u 19 sati kako bi se svi u miru smjestili i maksimalno uživali u koncertu. Tenori su koncert započeli s pjesmom "Grande amore” koja je publici navijestila da ih čeka večer za pamćenje, a bogatstvo zvuka filharmonije se savršeno sljubila s moćnim vokalima tenora.

Igor Kelčec

Glazbeni repertoar bio je širokog opusa od svjetskih standarda poput "Amigos para siempre", "Funiculi, funicula", "Nessun dorma", "Time to say goodbye" do domaćih "Neka cijeli ovaj svijet", "Mirno spavaj ružo moja", "Cesarica", "Zvona moga grada" itd. Repertoar koncerta je bio osvježen novim izvedbama koje su tenori pripremili posebno za publiku u Ciboni. Zajednički humor i njihov dalmatinski šarm nije nikoga ostavio ravnodušnim.

Igor Kelčec

Na pozornici je bilo dinamično jer su se pjevači izmjenjivali. Koncert su otvorili zajedničkim nastupom, u nekim djelovima je svaki samostalno izveo pjesmu kako bi pokazao svoju pjevačku moć, a spektakularni kraj su ponovo izveli pjevajući sve pjesme zajedno.

Đani Stipaničev je za svoju samostalnu izvedbu odabrao "Zvona moga grada" kako bi odao počast Vici Vukovu kojem je tri dana iza koncerta deseta godišnjica od kako je preminuo. Olivera Dragojevića su se prisjetili pjesmama "Cesarica" koju je Vladimir Garić samostalno izveo, "Samo s tobom sam upoznao ljubav" u izvedbi Marka Škugora te pjesmom "Galeb i ja" koju su zajedno izveli.

Igor Kelčec

Tenori su u Ciboni otpjevali tridesetak pjesama, a poseban začin ovom spektaklu bili su dirigent Krešimir Batinić i Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije koji je pridonio punoći zvuka i veličanstvenosti njihovih izvedbi. Spajanje tenora i filharmonije je bio izazov za obje strane, a želja da publici pruže nešto novo je bila veća te se pokazala dobitnom kombinacijom. Cijeli koncert je pratio savršen razglas koji je zadovoljavao sve standarde kakve ovakav spektakl traži.

Brojnim rasprodanim koncertima tijekom ljetne turneje i Cibonom naši tenori pokazali su svoju veličinu i još jednom dokazali zašto su miljenici publike. Četiri tenora nisu skrivala svoju uzbuđenost oko ovog koncerta, koji je kruna njihova dosadašnjeg rada. Preko dva sata fenomenalnog programa publika je ispratila stajaćim ovacijama. Koncert su organizirali Scardona i RTL Music.

Igor Kelčec

Tenori su publici za kraj izveli pjesmu "Time to say goodbye" nakon koje je uslijedio bis na kojem su zapjevali "More, more" Meri Cetinić i "O Sole mio".

Igor Kelčec

Za svoju vjernu publiku Četiri tenora su ovog ljeta izdala i svoj album prvijenac 'U Lisinskom', u izdanju Scardone. Nakon Cibone tenore očekuje tek kratki odomor jer već 05.10. nastupaju u Ljubljani gdje će zapjevati u Areni Stožice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2023 15:02