'TO JE MOJA ZEMLJA'

FOTO: GLAZBENI SPEKTAKL NA POLJUDU, STIGAO I IZBORNIK DALIĆ Milo Hrnić obukao blješteći sako, a za Mišu navijali kao za Hajduk

 
 Ante Čizmić / Cropix

Da će na Poljudu biti dobra večer najavile su već početne ovacije za voditelje koncerta u čast hrvatske glazbe ‘To je moja zemlja’. Mirna Berend i Oliver Mlakar pozdravljeni su kao zvijezde, piše Slobodna Dalmacija.

- Divno je opet stati pred vas i reći vam ‘dobra večer’ - rekla je Berend, nakon čega se na pozornicu popeo Mlakar.

- Treba izdržati između ove dvije prekrasne dame - našalio se Mlakar stavši između Berend i Mariole Milardović Perić.

Nakon uvodne izvedbe pjesme ‘To je moja zemlja’ muškog pjevačkog zbora Splitski liječnici pjevači, atmosferu je podigao raspoloženi Milo Hrnić s hitom ‘Dobra večer, prijatelji’, a publika je velikim pljeskom i pjevanjem uglas nastavila pratiti i Meri Cetinić i njenu ‘Konobu’...

Na tribinama poljudskog stadiona snimljen je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, koji je došao sa suprugom uživati u pjesmama mahom iz zabavnoglazbeno tiražnih 80-ih, koje su vjerojatno obilježile i njegovu mladost.

FOTOGALERIJA: Atmosfera humanitarnog koncerta na Poljudu

I koliko god se činilo sasvim prirodnim da će na koncert doći mahom srednja i starija generacija, koja je najljepšim uspomenama vezana uz hitove Mila Hrnića, Meri Cetinić, Jasne Zlokić ili Zlatka Pejakovića, topla večer na Hajdukovom stadionu bila je mamac i za znatno mlađe poklonike zabavnih melodija, koji su se prepustili ugođaju koji je ponešto podsjetio na one s hotelskih terasa, i zagrljeni, nošeni sentimentom, iz svega glasa pjevali ‘Ja sam skitnica’, ‘Vela Luka’, ‘Konobo moja’...

- Na Poljudu se ne pjeva svaki dan, to je respektabilan prostor, prostor Splita i Hajduka - puna poštovanja je prokomentirala miljenica Hajdukovih navijača, Jasna Zlokić, ispraćena oduševljenom publikom koja za izvođače navija kao za nogometaše.

Miši Kovaču su organizatori koncerta na Poljudu dodijelili nagradu za najpopularnijeg izvođača svih vremena, koju je u očevo ime preuzela njegova kćer Ivana.

- Meni je toliko žao što tata nije mogao doći, on je trebao preuzeti ovu nagradu, ne ja, ali drago mi je da sam ovdje i drago mi je da je na pozornici sa mnom bila moja kćerka i njegova unuka Elena, to će joj biti divna uspomena kad naraste - kazala je nakon silaska s pozornice Ivana Kovač za Slobodnu Dalmaciju.

Obožavani pjevač se svojoj vjernoj publici zahvalio glasovnom porukom.

Umjesto njega je megahit ‘Ako me ostaviš’ otpjevao Dražen Zečić, koji nikad nije krio da se pjevanjem počeo baviti zbog Miše Kovača, a to je izvedbom itekako i pokazao, te digao Poljud na noge.

Miroslav Škoro je s emotivnom "Ne dirajte mi ravnicu" upalio sve upaljače na Poljudu.


- Može li malo sjetno za Slavoniju? - pitao je Škoro publiku. I bilo je sjetno.

Iz Slavonije je publiku vratio u Dalmaciju "Dalmatinac sam" Mladena Grdovića, a snažan domovinski naboj nastavio se "Ružom Hrvatskom", koju je u ime Prljavog kazališta izveo Mladen Bodalec.

Kulminacija je uslijedila kad se, za kraj, na binu popeo Marko Perković Thompson i zapjevao "Lijepa li si", koju je publika tražila na bis.

- Čuvali smo hrvatsku glazbu, dali joj ljubav i ljubav nam je vratila. Koliko ljubavi na Poljudu, to može samo Split - zaključili su voditelji, nakon čega su se svi izvođači okupili uz himničku "Moju domovinu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:38