RIO KOD LIJEČNIKA

FOTO: IDA SLIKALA UPLAKANOG SINA I POSLALA VAŽNU PORUKU 'Mislim da je važno da objavljujemo i ovakve slike, stalno. Vjerujte znanosti, a ne forumima'

 
 Bruno Konjević / CROPIX / CROPIX

Nakon što je na jugu Hrvatske potvrđen i treći slučaj ospica, rasprave u medijima i na društvenim mrežama ipak su dobile blagi zaokret. Sve je više stručnjaka i medicinskih djelatnika koji pozivaju roditelje da cijepe svoju djecu.

Svojim je primjerom istu stvar napravila Ida Prester koja ima dva sina, Roka i Rija. Objavila je dvije fotografije sina Rija na cijepljenju. Rio na jednoj još smireno gleda u mobitel, a već u sljedećoj sekundi plače kao da su mu sve lađe potonule. Naravno, kao i svako dijete, reagiralo je ubod, no ne sumnjamo da je crtić već u idućoj sekundi sve riješio.

‘Cijepljenje-vakcinacija moga Ria protiv tetanusa, slikano jučer. MMR su obojica davno primili. Mislim da je važno da postamo i ovakve slike, stalno. Procijepljenost djece je zadnjih godina jezivo niska, pojavile su se bolesti koje su odavno istrijebljene, i to opasne bolesti poput ospica. Ne nasjedajte spinovima, molim vas. Vjerujte znanosti, a ne forumima!! Roko i Rio su cjepljeni svime što postoji u redovnom i izvanrednom programu, molim vas da to napravite i vi za svoju djecu. Dok nije kasno. U najboljoj namjeri ovo pišem i s puno dobrih želja’, napisala je glazbenica i voditeljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:35