MUZEJ MIMARA

FOTO: MODNI DOGAĐAJ U SRCU METROPOLE KOJI SE NIJE SMIO PROPUSTITI Poznate i uspješne Hrvatice na pisti nosile nove uniforme HTZ-a

 
 CROPIX

Muzej Mimara sinoć je bio centar modnog života u Zagrebu, ali i mjesto na kojem se razmišljalo kako svojim djelovanjem nekom drugom uljepšati život. Održana je, naime, humanitarna revija "Kreirano srcem", koju je organiziralo osam mladih entuzijastica iz Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

Djevojke su se prije nekoliko mjeseci našle pred zadatkom osmišljavanja novih uniformi za animatorice koje predstavljaju našu zemlju na turističkim sajmovima - kako kod nas tako i u inozemstvu - pa su shvatile da svoj zadatak mogu proširiti i dati mu humanitarnu dimenziju. Nove uniforme odlučile su predstaviti na humanitarnoj reviji, a pomoć su potražile kod poznatog dizajnerskog dvojca ELFS. Modni su stručnjaci kreirali haljine koje će nositi hrvatske promotorice, ali i izradili posebnu liniju svečanijih toaleta, koje su također sinoć predstavljene. Prije same revije od sponzora je prikupljeno 160 tisuća kuna, a ček je sinoć uručen udruzi Dar iz Osijeka za djecu s autizmom i zagrebačkom HURID-u, Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu. Osim toga, od svake prodane ELFS-ove haljine iz posebne kolekcije dodatnih 300 kuna donirat će se istim udrugama.

Reviju je vodila Iva Šulentić, a svoj doprinos dalo je i 20 poznatih i uspješnih Hrvatica, koje su na pisti u najboljem izdanju predstavile ELFS-ove modele. Bile su to žene iz različitih sfera javnog života: od blogerice Elle Dvornik, glumice Ane Gruice, novinarke Ane Muhar, preko najbolje hrvatske sprinterice Andree Ivančić, urednice Marije Pajić, plesačice i koreografkinje Larise Lipovac, do spisateljice Milane Vlaović i članice uprave Hanza Medije Ane Hanžeković... Mnogima od njih ovo je bio prvi izlazak na modnu pistu u životu, no nisu oklijevale isprobati nešto novo kako bi učinile dobro djelo.

Događaj je, osim onih koji su direktno bili uključeni, popratio i velik broj drugih poznatih iz javnoga života, pa se moglo sresti, primjerice, Antoniju Stupar Jurkin, Dragana Primorca, Iris Androšević Pinjuh, Anitu Dujić, Olju Vori, Anu Begić, Garija Cappellija, Lanu Klingor, Ljupku Gojić...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:22