NAJSRETNIJI DAN

FOTO: NAKON MUKOTRPNE PROMJENE SPOLA KONAČNO ŽIVI BAJKU Udala se Romana Taylor koja je nekad kao Robantico krojila haljine za domaće zvijezde

 
Romana i Marko Taylor
 Romana Taylor

Transrodna aktivistica i dizajnerica Romana Taylor udala se u petak u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu za svojeg dečka Marka Jurina. Emotivnom obredu svjedočili su najbliži prijatelji i njegovi roditelji.

Romana je blistala od sreće, izgledala je prekrasno, a za najvažniju je večer u životu pripremila dvije haljine. Obje je sama sašila. Vjenčanicu je izradila u sirena kroju s crnim tilom i svjetlucavo zelenim detaljima koji su u gornjem dijelu lijepo naglasili tanku liniju dizajnerice. Goste je kod kuće prije vjenčanja dočekala u posve crnoj haljini u koju se presvukla i na svadbi iza ponoći.

Ovo je samo šećer na kraju doista teške priče koju Romana već godinama proživljava. Romana je nekad bila Robert Bantić, odnosno Robantico, modni dizajner čije su kreacije nosile mnoge poznate Hrvatice, Severina, Josipa Lisac, Ivana Banfić i Maja Blagdan. Međutim, otkako je započela hormonalne terapije i promjenu spola, doživjela je preko 20 fizičkih napada na javnim mjestima, najčešće na zagrebačkim ulicama. Tukli su je, šamarali, pljuvali, silovali, pljačkali, prijetili nožem… Verbalne pak napade doživljava gotovo svakodnevno. No, konačno je doživjela svoju bajku.

Romana Taylor
Romana i Marko Taylor

Romana Taylor
Romana i Marko Taylor s kumovima

- Živimo predivnu hrvatsku bajku za koju sam se teškom mukom izborila i pobjedila svu mržnju i osude, jer ljubav me vodi. S njom sam se borila i pobijedila - rekla nam je kratko još uvijek pod dojmom sinoćnje proslave ljubavi.

Romana je pred matičara s Markom stala kao punopravna žena, ali i kod sklapanja braka htjeli su napraviti nešto drugačije. Naime, Marko je uzeo njezino prezime.

Romana Taylor
Romana i Marko Taylor na svadbi kao bračni par

- Kaže, ja sam ponosan Taylor koji je uzeo moje prezime zbog velike podrške i ljubavi - objasnila nam je Romana.

Na vjenčanju je bila i Romanina prijateljica, bivša manekenka, danas vlasnica modne agencije Tamara Roglić, koja joj je tijekom ovih godina neprestano pružala podršku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 17:18