IKONA GLAZBENE SCENE

FOTO: ZORICA KONDŽA IZNENADILA POSJETITELJE SPLITSKOG FESTIVALA NOVIM IMIDŽOM Legendarna pjevačica nakon dugo vremena odustala od svog 'trademarka'

 
 Hanza Media

"Jedna jedina!", "Najbolja! "Predivna!" - ovako su na Facebook stranici Splitskog festivala gledatelji ocijenili nastup Zorice Kondže, koja je maestralno izvela pjesmu "Ja sam more, ti si rijeka" na večeri posvećenoj njenom tekstopiscu, velikom Šibenčaninu Krsti Jurasu.

Zori su pljeskale prepune Prokurative, koje je iznenadila i svojom novom frizurom i bojom kose kojom se, nakon višedesetljetne odanosti tamnije crvenim tonovima, vratila svjetlijoj nijansi, gotovo na tragu "plave" iz djevojačkih dana, piše Slobodna Dalmacija.

Kondža je kosu sinoć podigla u damsku punđu, a na današnjoj se press konferenciji pojavila s isfeniranom varijantom kojom je zadivila svog kolegu Ivu Amulića.

Hanza Media

Ako je suditi po prve dvije večeri Splitskog festivala, glazbena manifestacija na Prokurativama sve više ima smisla i pobuđuje sve veće zanimanje i starije publike, koja pamti njene najsjajnije godine, ali i mlađe, privučene imenima kao što su Domenica, Mia Dimšić, Damir Kedžo...

Ni direktor festivala Tomislav Mrduljaš ne krije zadovoljstvo.

- Massimo je stvarno imao fantastičan koncert. On se sljubio s Prokurativama, Split ga je baš lijepo primio i svi zajedno su uživali u koncertu. Što pričati o pjesmama 'Dalmacija u mom oku' i fenomenalnoj večeri... Krste Juras je naš veliki autor i jedan veliki pjesnik. Čovjek koji je ispisao toliko pjesama koje su danas ne samo autorske, nego narodne, čemu zapravo i svaki autor stremi - podvukao je na današnjem susretu s novinarima, na kojemu su promovirani CD-ovi "58. Splitski festival", "Moja Splitska ljeta" Tereze Kesovije, "Đir po Splitskim festivalima" Đorđija Peruzovića i "Dalmacija uvik fali", prvijenac Branka Medaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:03