VODITELJI DORE

Franka: ‘Elizabeta i ja smo sretne smo što kao neiskusne voditeljice pored sebe imamo Duška‘

Pjevačica i glumica vodit će, uz poznato TV lice, ovogodišnje natjecanje za pjesmu Eurovizije

Franka Batelić, Duško Ćurlić i Elizabeta Brodić

 HRT

- Zapravo, moram priznati da sada, kako se bliži Dora, uopće nemam tremu. Duško, Elizabeta i ja proveli smo kvalitetno, produktivno i ugodno vrijeme na voditeljskim pripremama i sve je spremno! Naravno, ona količina potrebne, poticajne treme sigurno će se pojaviti sutra - kaže Franka Batelić Ćorluka, koju ćemo ove subote uz prokušanog voditelja Duška Ćurlića i Elizabetu Brodić, glumicu varaždinskog HNK, premijerno gledati u ulozi voditeljice Dore.

Dobila Zlatni Studio

Je li se Franka ikad okušala u ulozi voditeljice?

- Da, pred nonom, mamom i tatom, kao curica imitirala sam voditeljice sa Sanrema (smijeh). Ali što se pravog, ozbiljnog vođenja tiče, ovo će biti prvi put. I zapravo, sretna sam da sam si dozvolila taj mali profesionalni izlet! Mislim da Elizabeta i ja imamo sreće da uz sebe imamo baš Duška koji nam pomaže da se na najbolji mogući način pripremimo za ovaj zadatak - ističe Franka, s kojom se slaže i Elizabeta: - Kad već imam priliku za novo iskustvo, divno je da mogu učiti od najboljeg. Posebno mi je drago da nisam jedina ‘debitantica’ voditeljica Dore, ali ni u ovom slučaju ne izostaje odgovornost. Jer, ovo je prvi put da vodim ovakav televizijski spektakl i to još u izravnom prijenosu na HTV-u! Imam li tremu? U pravilu nisam ‘tremaroš’, ali kako ovakav voditeljski posao nije u mom slučaju pravilo, spremna sam na sve, pa tako i na tremu - kaže glumica koja je odmah po završetku Akademije igrala u “Luđaku i opatici” varaždinskog HNK i postala vanjska suradnica tog teatra.

Za ulogu opatice dobila je Zlatni Studio Jutarnjeg lista za Novo lice u teatru. Nakon toga Nova TV angažirala ju je za glavnu ulogu u seriji. Sada je tu još i angažman na Dori, koju je proteklih godina rado pratila, a ističe kako joj je velika čast voditi takav događaj uz Duška Ćurlića.

image

Franka Batelić, Duško Ćurlić i Elizabeta Brodić

HRT

Jednostavan outfit

- Veliki posao i velika odgovornost je pred nama jer svi želimo da profesionalno odradimo posao i da uživamo u njemu. Koliko god nekome sa strane ovaj posao izgledao jednostavan, mnogo je rada i truda i nekih okolnosti koje se moraju poklopiti da bi bili zadovoljni i publika i mi. Držim nam svima palce - kaže Duško, najbolji glas HRT-a, koji ni sam ne zna koliko je Dora dosad vodio. I to u stvarno dobrom društvu jer su uz njega dosad bile Bojana Gregorić, Daniela Trbović, Doris Pinčić, Zlata Muck, Tihana Zrnić, Barbara Radulović, Nikolina Pišek, Vesna Pisarović...

- Sada su tu Franka i Elizabeta, dvije iznimno lijepe, mlade i talentirane osobe - dodaje Duško, koji će se sutra na bini pojaviti u odjelu.

Što će odjenuti njegove kolegice?

- U dogovoru s kostimografkinjom HRT-a Natašom Svekler i mojom stilisticom Jasenkom Tudor Bevanda, odlučili smo da naglasak bude na jednostavnosti i čistim profinjenim linijama te smo odabrali odjeću u kojoj se osjećam ugodno i nesputano. Mislim da je ipak najbitnije da naglasak bude na izvođačima, zar ne? - kaže Franka iza koje je i eurovizijsko iskustvo, jer nas je 2018. godine s pjesmom “Crazy” zastupala na Eurosongu u Lisabonu.

image

Franka Batelić, Duško Ćurlić i Elizabeta Brodić

HRT

Savjet pobjedniku

Ususret sutrašnjoj Dori, što bi savjetovala kolegi ili kolegici koja će pobijediti na Dori i u svibnju nas predstavljati na Eurosongu u Torinu?

- Nebrojeno puno puta sam rekla kako je za mene Eurosong pozitivno iskustvo koje bih uvijek ponovila, neovisno o rezultatu. Puno sam naučila iz tog iskustva i ono me izgradilo i ojačalo. Jednostavno, mislim da je na Eurosongu bitno biti iskren, svoj, vjerovati u sebe i svoj tim, te prije svega - uživati. Ja sam uživala! A rezultat, u konačnici ovisi o mnogo faktora, koji su često izvan moći samog izvođača. Drago mi je da sam u Opatiji i da ću pobjedniku ili pobjednici moći poželjeti sreću i dati pokoji savjet - kaže Franka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:37