ISKRENO I OTVORENO

Franka o Vedranu, sinčiću i novoj pjesmi: Moje proljeće ionako bi bilo slično ovome u lockdownu

Još nam se i Vedran zbog koronakrize uspio pridružiti na dva mjeseca... Malo sreće i u nesreći, ispričala je za Jutarnji list
Franka Batelić

Franka Batelić spada među one sretnike kojima korona i sve silne mjere, zabrane i preporuke što idu uz pandemiju virusa nisu jako teško pale. Mlada mama, koja je prije pola godine na svijet donijela sina Viktora, ionako bi zbog bebice proljeće i početak ljeta provela u obiteljskom krugu u Rapcu, gdje vrijeme ipak teče sporije i mekše nego u nekom velikom gradu. No, proteklo je razdoblje Franka, osim brige o sinu, iskoristila i za spremanje novih skladbi, pa je tako nedavno lansirala pjesmu ‘Prvi osjećaj’. I ovaj je put okupila svoju provjerenu ekipu - pjesmu su napisali Branimir Mihaljević i Neno Ninčević, spot su snimili Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, a samo snimanje održano je u filmskom studiju.

Instagram-čestitka

Franka je u videospotu ponovo otkrila svoje izuzetne plesne mogućnosti, a u razgovoru za Studio otkrila je kakav je plesač njezin suprug Vedran Ćorluka, za kojeg se nakon dugogodišnje veze udala prije dvije godine. Jedno su drugom čestitali godišnjicu braka putem Instagrama, a uz fotografiju sa svadbe Franka je svom mužu napisala: ‘Dvije godine i jedno malo srce poslije... Vedrane, sve znaš.’

- Vaša nova pjesma ‘Prvi osjećaj’ u rekordnom vremenu skupila je više od 300 tisuća pregleda na YouTubeu. Jeste li se nadali da će taj hit tako brzo osvojiti srca publike?

Hit na YouTubeu

- Zaista sam neopisivo sretna jer je pjesma sjajno prihvaćena. To pokazuje i YouTube trending i rast pregleda. Mislim da nam je svima dosta negative i da samo želimo dobru zabavu uz svoju ekipu, smijeh i dobar ritam. Hvala svima koji su ovu našu plesnu melodiju zavoljeli i uz nju stvaraju uspomene ovoga ljeta. Puno mi to znači!

image
Franka Batelic, Vedran Ćorluka
Instagram

Pjesma je pravi ljetni hit. Je li ljeto vama idealno vrijeme za ples i zabavu?

- Obožavam plesati, bilo kada, bilo gdje. Ali, ljeto je ipak nekako drugačije. Svi su opušteniji, atmosfera lepršava i sigurna sam da se mnogi slažu sa mnom kada kažem da su zabave ljeti bolje, luđe i pamte se zauvijek.

Kako treba izgledati vaše ljeto iz snova?

- Taj se pojam ipak mijenja iz godine u godinu. Trenutno uživam sa sinom koji tek upoznaje svijet, more, kupanje, stijene, kamenčiće, račiće. Što se toga tiče, ovo mi je najljepše ljeto do sada!

Koreografiju za spot radio je Igor Barberić. Kako vam je bilo surađivati s njim?

- On je neizmjerno talentiran, prekrasna je osoba i moj prijatelj. Obožavam surađivati s njim i njegovim plesačima koji su ponovno rasturili. Ja ih ipak samo pokušavam stići, trudim se (smijeh).

image
Franka Batelić

Gdje ste snimali spot, tko ga je režirao?

- Za zaista odličan spot su zaslužni Sandra Mihaljević i Igor Ivanović, a uz njih spot ne bi izgledao ovako dobro bez moje stilistice i velike kreativke Jasenke Tudor Bevande, frizera Zvonimira Franića, šminkerice Kristine Hošnjak i koreografa Igora Barberića. Već smo uigran tim i moram svima zahvaliti na uloženoj energiji i trudu. Sretna sam da je sve to uspio organizirati moj menadžer Siniša Bevanda, pa je ovo prvi spot koji smo snimali u studiju prepunom vizualnih, svjetlosnih i drugih efekata i baš sam zadovoljna kako izgleda!

U spotu ste ponovo pokazali i stvarno zavidnu liniju. Što žena treba napraviti da pola godine nakon porođaja izgleda poput vas?

- Treba imati jako živahnu bebu! Ali, stvarno!

image
Franka Batelić

Još od showa ‘Ples sa zvijezdama’ znamo da ste, osim za glazbu, nadareni i za ples. Jeste li kao curica pohađali plesnu školu, odnosno gdje su vaši plesni počeci?

- Ples i ritam osjećam oduvijek i obožavam gledati profesionalne plesače kako svoje emocije pretaču u pokret. Fascinira me to. Nisam nikada plesala profesionalno, ali, evo, na pozornici i na snimanjima skupi se dosta prakse... Još za vrijeme ‘Plesa sa zvijezdama’ iznenadila sam se kako lako pamtim koreografije.

Zaplešete li ponekad i sa svojim suprugom?

- Ponekad ga i uspijem natjerati da otpleše nešto sa mnom! (smijeh)

Vratimo se glazbi. Na koji način birate pjesme koje ćete otpjevati: treba li vas pjesma osvojiti odmah, na prvu, ili se ljubav kod vas zbiva nakon više preslušavanja?

- Zavisi. No sve moje pjesme koje su bile singlovi osvojile su me na prvu. To jednostavno osjetiš! Note te pronađu.

U pjesmi kažete kako vas svi savjetuju i pametuju vam, no ističete da ipak uvijek radite po svom. Što je sa stvarnim životom, čije sugestije ste skloni poslušati?

- Mamine. Zauvijek će imati tu moć nad mojim odlučivanjem... Eh, te mame...

image
Franka Batelić

Je li vaš sin Viktor čuo pjesmu ‘Prvi osjećaj’ i kako je reagirao na nju?

- Možda zvuči nevjerojatno, ali od svih mojih pjesama Viktor se najviše otkači na ‘Prvi osjećaj’! Ako je nemiran, u pomoć uvijek stiže YouTube video sa spotom...

Nestvarna situacija

Koliko vas je pogodila koronakriza, doba u kojem nema koncerata?

- Cijela situacija je nestvarna, poput dugog filma katastrofe. Rastužuje me to što koncerata još dulje vrijeme neće biti ako se ne smisli novi način njihova održavanja. Moramo naći način, bitno je, jer ljudima u ovom trenutku treba glazba. Treba im taj osjećaj jedinstva i nade koji se rađa na koncertima, pred pozornicom. I ne smijemo zaboraviti, još je tu puno ljudi uključeno koji žive i prehranjuju svoje obitelji radeći u koncertnoj i event-industriji.

Kako ste provodili proljeće u lockdownu?

- S bebom u Rapcu. Moje proljeće se ionako ne bi bitno razlikovalo od ovoga u lockdownu. Još nam se i Vedran zbog koronakrize uspio pridružiti na dva mjeseca... Malo sreće i u nesreći.

Tijekom proljeća u karanteni, u kojoj smo svi bili, znali ste razveseliti svoje obožavatelje pjevajući sa svojim bratom Nikolom iz dnevnog boravka. Tko još u vašoj obitelji zna lijepo pjevati, od koga ste naslijedili smisao za glazbu?

- Pokojni tata nam je prenio tu svoju ljubav i strast za glazbom koju je živio iz dana u dan. Nikamo se nije išlo bez Zeppelina, Timea, Yu grupe. To je bila naša normala. Tako da je za brata i mene jedino prirodno bilo krenuti tim putem. Nikola svira sve živo, pjeva, piše pjesme, aranžira, producira. Zaista je talentiran! Ja sviram klavir i gitaru, te se nadam da će uskoro biti više prilika za svirku.

image
Franka Batelić

Poznato je da suprug i vi obožavate putovanja, a toga ćete još neko vrijeme zbog korone biti lišeni. Ipak, jeste li već odabrali kamo ćete otputovati kad korona posustane i nestane?

- Svi smo zdravo za gotovo uzimali slobodu kretanja i putovanja. Ja se znam probuditi ujutro a da sam sanjala šetnju New Yorkom. Ludo, tužno i nevjerojatno. Sada ćemo, što se budućih putovanja tiče, ipak sve prilagoditi Viktoru.

Na koji ste način Vedran i vi proslavili drugu godišnjicu braka?

- Ove godine nismo mogli biti zajedno na samu godišnjicu, ali nadoknadit ćemo to već.

Izlaskom pjesme ‘Prvi osjećaj’ bliži se završetak vašeg novog studijskog albuma najavljenog za kraj godine. Kakav zvuk će prevladavati na albumu, tko su autori skladbi?

- Radimo na albumu ozbiljno, iako nas je korona malo usporila. Album će imati moj prepoznatljiv zvuk, obogaćen novim, svježim i drukčijim zvukom, modernim aranžmanima i produkcijom. Volim svoju stalnu ekipu i nikako je ne mijenjam. Ipak, planiramo i poneko iznenađenje. Voljela bih na albumu imati i jedan duet ili glazbenu suradnju!

Fotografije: Ivan Pavliš, Šime Eškinja i Ivana Dobrovoljec; Styling: Jasenka Tudor Bevanda; Frizura: Salon Franić; Šminka Kristina Hošnjak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:24