NOVI PROJEKT

Gdje je Goran Karan i što radi? Razgovarali smo s njim: ‘Pjevat ću svoju ispovijed, i to bez ikakvih maski‘

Premijera mjuzikla ‘Ljubav je fer (Priče iz moje ulice)‘ održat će se 6. srpnja

Goran Karan i Ivan Leo Lemo

 Privatna Arhiva/

Za sebe mirne duše mogu kazati kako sam uvijek bio iskren, ali u solo mjuziklu ‘Ljubav nije fer‘ pokazat ću najiskreniju verziju samog sebe. Ušao sam u ovu priču skroz, bez ikakvih ograda i maski i nije me strah jer ja sam od onih koji više vjeruju srcu nego pameti - govori Goran Karan uoči premijere svog jedinstvenog solo mjuzikla, svojevrsne muzičke ispovijesti s gitarom, pod naslovom ‘Ljubav je fer (Priče iz moje ulice)‘.

Praizvedba njegovog autorskog djela održat će se u sklopu ovogodišnjeg dubrovačkog Midsummer Scene Festivala 6. srpnja na Lovrijencu, a riječ je o scensko-glazbenom događanju u kojem šesnaest novih pjesama i životnih priča pjevaju i kazuju ovu, kako Karan kaže, ‘pivanu ispovid‘.

image

Plakat mjuzikla Gorana Karana

Midsummer Scene Festival/Midsummer Scene Festival

- Sve te pjesme već su dugo u meni. Ideju za mjuzikl u sebi nosim već dugo vremena, a podijelio sam je ovog proljeća s Darijom Mikulandrom i Jelenom Maržić na jednom neformalnom ručku. Kada su me one par dana nakon toga nazvale i ponudile mi da svoj mjuzikl postavim u sklopu Midsummer Scene Festivala, odmah sam rekao ‘da‘. Bila je to najkraća prosidba pred digitalnim matičarem, a meni je posebno drago što ću ovo djelo premijerno izvesti baš u Dubrovniku, s kojim sam neraskidivo vezan još od mladosti, jer sam tu tada ispisao svoje glazbene početke u grupama ‘Big Blue‘ i ‘Crna udovica‘ - govori splitski glazbenik, koji će na scenu stupiti uz akustičnu gitaru.

- Mislim da pjevanje uz akustičnu gitaru uvijek nosi dašak romantike i iskreno i izravno prenosi osjećaje. Zbog toga sam predstavu odlučio ogoliti do minimuma produkcijskih potreba, kako publici i meni ništa ne bi smetalo da se volimo - govori Karan koji je mjuzikl ‘Ljubav nije fer‘ glazbeno najavio prošlog tjedna nastupom na Melodijama Jadrana, gdje je izveo skladbu ‘Fali cviće‘ koja je također dio mjuzikla.

Ima li tremu uoči izlaska na dubrovačku pozornicu?

- Nemam tremu, imam Lemu - kroz smijeh kaže glazbenik, čije dijelo režira Ivan Leo Lemo, redatelj čiji je međunarodni opus odavno prepoznat, prihvaćen i nagrađivan.

image

Goran Karan i Ivan Leo Lemo

Privatna Arhiva/

- Ono što je meni s ljudske strane najvažnije jest ono što je Ivan Lemo osim svojih redateljskih stručnih sposobnosti. A on je osoba neizmjerno širokog duha, uz to je i moj Splićanin, generacijski nedaleko od mog vremena. To nam je dalo isti jezik, lakoću razumijevanja i bliskost humora. On je od prvog trenutka ušao cijelim srcem u ovaj projekt, pa je naš umjetnički rad obostrano zadovoljstvo - ističe Karan, koji će svoj mjuzikl ‘Ljubav je fer‘ nakon Dubrovnika 9. kolovoza izvesti i u Labinu.

Ovo ljeto će za splitskog glazbenika biti radno. Veseli se koncertima u Solinu, Zadru, Puli, Ugljanu, Vela Luci gdje će 29. srpnja zapjevati na koncertu u čast Olivera ‘Trag u beskraju‘... Početkom kolovoza nastupit će i u Bratislavi, gdje je iznimno popularan i gdje tradicionalno nastupa već šestu godinu zaredom, a koncert što će ga u tom gradu održati 3. kolovoza već je sada rasprodan.

image

Goran Karan i Ivan Leo Lemo

Privatna Arhiva/

Hoće li se uz ove velike koncertne obaveze stići i odmoriti i malo uživati u ljetu?

- Naravno! Ja nisam od onih koji kombiniraju ugodno s korisnim, nego ugodno s ugodnim. Jer, jednako uživam i na koncertima i u morskim radostima. Ljeto volim, a koncerti su tako raspoređeni da se između dva nastupa uvijek stignem baciti u more, zadrijemati u hladu ili se pozabaviti nekom sportskom aktivnošću - govori Karan koji voli sve vrste sporta, ali, ako se njega pita, na prvom mjestu je picigin koji s prijateljima redovito ‘baci‘ na Splitskim Bačvicama.

- Picigin je ono dijete u meni koje još uvijek skakuće, bez obzira na to što ga vrijeme gužva. Ali, srce je isto, ono veselo skakuće i to je ta radost življenja - kaže Goran Karan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:20