PONIJELO GA

Gibonni kakvog još niste vidjeli: Hodao po stolovima, ugazio u nečiji kuglof, napala ga Tia Mamić

‘Ne znam što je tužnije, ekipa koja mu plješće, podržava i snima dok on gazi po hrani ili on sam koji to radi‘, rekla je Tia Mamić

U pravokutniku: Gibonni tijekom nastupa hoda po stolu

 Ante Čizmić/Cropix; Tia Mamić/Instagram

"A to ne sliči na mene..." - glasi jedan od Gibonnijevih stihova iz njegovog megahita Mirakul", a prizori koji su preplavili društvene mreže, prikazujući "raspojasanog" splitskog glazbenika koji na božićnoj zabavi portala Journal, koja se u ponedjeljak održala u Kući za ljude i umjetnost Lauba u Zagrebu, pjeva i gazi po dugom stolu punom hrane, uništavajući potplatom desert, uistinu nisu oni koje bismo očekivali od njega, piše Slobodna Dalmacija.

I u najrokerskijoj fazi svog glazbenog života, onoj kad je kao 18-godišnji "čupavac" pjevao heavy metal u bendu "Osmi putnik", Gibo nije bio taj, nije nikad prevršio mjeru, ma nije zapravo nikad ni bio ni na rubu incidentne situacije.

Svjedočili smo puno puta Gibonnijevoj hipersenzibilnosti na koncertima, kad bi ga ponijele emocije i činjenica da je toliko ljudi došlo uživati u njegovim pjesmama, pa bi znao biti i verbalno patetičan, ali njegovim fanovima, rekli bismo, to nikad nije smetalo.

Znali bi se čuti poneki cinični komentari, ali Bože moj. Ne voli svatko "pčelu u žlici čaja".

Njegova publika voli ga zbog neporecivog glazbenog talenta, ali i tone osjećaja koje podijeli kroz pjesme, pa im očito ne smeta kad zaneseni Gibo demonstrira koliko i on njih voli. Pa i "zaručuje" parove, i tako to.

No, Gibonni koji u cipelama šeta po stolu punom hrane potpuno odudara od svega što većina njegovih poklonika u njemu vidi, i simpatizira.

Društvenim mrežama rasplamsale su se brojne interpretacije na temu što ga je "ponijelo"... Čak ni njegov rokerski background nije, eto, naslonjen ni na tekovine hippy pokreta i kultnog prizora iz filma "Kosa" u kojemu Berger šokira aristokraciju plešući među serviranim bakanalijama, da bismo pomislili da ga je "otvorilo na mladost".

Kako bilo, konzumenti sadržaja koji je planuo kao požar diljem profila na Instagramu u najmanju su ruku konsternirani.

Među njima posebno Tia Mamić, supruga sportskog menadžera Marija Mamića i sina Zdravka Mamića, koja je na storyju na svom profilu podijelila prizor uz komentar:

image

Gibonni tijekom nastupa

Tia Mamić/Instagram

"Ne znam što je tužnije, ekipa koja mu plješće, podržava i snima dok on gazi po hrani ili on sam koji to radi! Christmas u pravom duhu Božića!".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 14:33