ZLATNI STUDIO 2024.

Glasajte za pjesmu godine: ‘Izveli su trominutnu punk-operu od koje se Eurosong dugo neće oporaviti‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista mogu dati dva glasa u jednom danu favoritima

Let 3 na Eurosongu

 Cropix

Krenula je utrka za novi Zlatni Studio, a glasanje za ovu prestižnu, sedmu po redu medijsku nagradu nosi i neke novosti. Tako od ove godine pretplatnici na premium sadržaj Jutarnjeg lista imaju privilegij glasati dva puta unutar 24 sata. Putem portala jutarnji.hr čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premiuma ostvaruju prednost - a to je dati dva glasa u jednom danu svojim favoritima. Svi koji još nisu pretplatnici premium sadržaja mogu se pretplatiti OVDJE.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Što se tiče kategorije ‘Glazba‘, naš Aleksandar Dragaš predstavlja vam jednu od nominiranih najboljih pjesama - "Mama ŠČ" hrvatskih eurovizijskih predstavnika, Leta 3.

"Let 3 stvorio je skladbu u kojoj je sublimirao sve ono što već desetljećima tako atraktivno i inteligentno čini unutar svojeg, svjetski endemskog alter-rocka, pa to stopio s glam-gay-punkom grupe Turbonegro, čijeg bivšeg i sad već pokojnog pjevača Hanka Von Helvetea Norveška prije četiri godine nije imala hrabrosti poslati na Eurosong, zatim s odjecima freak-rock genijalštine pokojnog Franka Zappe i prisjećanja na veličanstveni hrvatski mjuzikl "Jalta, Jalta".

Sve ono što je uslijedilo na Dori i na Eurosongu proizvelo je medijsku strku kakva se već dugo nije stvorila oko jedne domaće pjesme, što je posljedica odluke da se Let 3 prijavi na "natjecanje" na koje, pogrešno su smatrali neki, ne pripada. Članovi Leta 3 su s "Mamom ŠČ!" uboli poantu, pri čemu, jer su iznimno inteligentni i jer majstorski znaju svoj posao, ne spominju ni Putina, ni Rusiju, ni Bjelorusiju, ni Ukrajinu, nego samo psihopata "zbog kojeg mali čovjek mora ići u rat", traktor kao tek mogući simbol neke zemlje i mamu kao tek mogući simbol neke zemlje koja voli morona.

I sve to "zakuhao" bend kojem nitko ne može prišiti nikakvu rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju u 35 godina karijere. Upravo suprotno. Trominutna punk-opera na Eurosongu? Genijalno i to "made in Croatia"!"

image
Jutarnji.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:16