BRUNO KOVAČEVIĆ

Glavni urednik HRT-a predstavlja spotske priče za djecu: ‘Ova opsesija počela je prije 10 godina‘

"365 sportskih priča za laku noć" sastoji se od 4 dijela na 800 stranica, uz fantastične ilustracije.
Bruno Kovačević
 Tomislav Kristo/Cropix

Znao sam u toplim ljetnim večerima kao sedmogodišnji klinac odlaziti na spavanje u 21 sat. Nije bilo škole i želio sam biti duže budan. Dida bi tada znao sjesti na rub mog kreveta i počeo bi pričati priče - započinje Bruno Kovačević (53), glavni urednik svih programskih kanala HTV-a i međunarodnog kanala HRT.

- To su bili drugi svjetovi. U dvije sekunde iz male sobe u vikendici na moru, krenuli bismo zvjezdanim nebom u veliki Rim u doba Romula i Rema, letjeli bismo nebeskom kočijom oko trojanskog konja i Alexandra Velikog, vidjeli bismo ljubav Taj Mahala, Napoleonovu Svetu Helenu, Odiseja i pobunu Zrinskog i Frankopana... Kako sam od najmanjih nogu u sportu, a kako se moderni rat ne odvija više na bojnom polju, nego na stadionu, tako je moja opsesija, ali i misija prije desetak godina počela pisanjem priča o herojima sporta. Od 365 priča 60 posto događaja sam ili komentirao kao televizijski komentator, ili pratio na stadionu i izvještavao kao novinar, ili gledao preko TV ekrana kao navijač i simpatizer klubova i reprezentacije. Preostalu trećinu pronašao sam u knjigama, filmovima i stručnoj literaturi - govori Kovačević, dugogodišnji sportski novinar i istinski zaljubljenik u sport, koji ćedanas u hotelu Esplanade na press konferenciji predstaviti svoje novo djelo - "365 sportskih priča za laku noć", box knjiga, koji se sastoji od 4 dijela na 800 stranica, uz fantastične ilustracije.

image
"365 sportskih priča za laku noć"
Bruno Kovacevic

Nakon što izađe u nas, knjiga, u kojoj su opisane priče najvećih pobjednika u povijesti sporta, s prvim danima siječnja dobiva i svoje inozemno izdanje. Ambasador ovog projekta je šanjolski nogometni trener Pep Guardiola, ujedno i jedan od najboljih trenera svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 14:50