TRAG U BESKRAJU

Glazbenici nakon koncerta posvećenog Oliveru: Osjetila se sva snaga njegova života, duha i muzike

Vrhunac koncerta ‘Trag u beskraju‘ dogodio se kad se u njegovoj Veloj Luci iznenada začuo pjevačev glas
Koncert ”Trag u beskraju”
 Ante Cizmic/Cropix

Vrhunac sinoćnjeg koncerta "Trag u beskraju" povodom druge godišnjice smrti Olivera Dragojevića dogodio se kad se u njegovoj Veloj Luci iznenada začuo pjevačev glas. Puštena je pjesma "Što to bješe ljubav" koja je toliko razgalila publiku da se u jednom trenutku nebo nad Velom Lukom zacrvenilo od upaljenih baklji. Za sami kraj Nina Badrić, Petar Grašo i Oliverov nećak Petar Dragojević raznježili su publiku zajedničkim izvedbama hitova "Galeb i ja" i "Moj lipi anđele", piše Slobodna Dalmacija.

image
Koncert "Trag u beskraju"
Ante Cizmic/Cropix

- Počašćena sam i emotivna što sam ovdje. Oliver je tu, puna ga je Vela Luka, pune su ga pjesme. Pjevati Olivera je kao da pjevate cijeli svoj život. On je utkan u naš genetski kod od rođenja. Oduvijek je bio naš što vidite po reakcijama ljudi koji su večeras toliko emotivno i iz duše pjevali sve njegove pjesme. Da je trajalo još četiri sata ne bi se nitko makao. Mislim da je svatko od nas glazbenika imao tremu, rekla je Nina Badrić nedugo nakon koncerta.

image
Koncert "Trag u beskraju"
Ante Cizmic/Cropix

Kod Petra Dragojevića vladale su izmiješane emocije. - Kad sam govorio na bini pričao sam sve iz srca i duše. Dok sam pjevao sitija sam se nekih trenutaka s njime i stvari koje bi mi znao govoriti. Dao sam cijelog sebe u nastup, baš onako kako bi to on i htio. Mislim da bi bio jako ponosan na mene, kazao je Petar.

image
Koncert "Trag u beskraju"
Ante Cizmic/Cropix

Njegov imenjak Grašo spontano je pjevao i kad su se ugasila svjetla reflektora. - Ovo je večer u kojoj se osjeća sva snaga Oliverovog života, duha i muzike. Samo pjesma, pjesma i pjesma.

image
Koncert "Trag u beskraju"
Ante Cizmic/Cropix

Posebno emotivan bio je i Tedi Spalato koji nije pjevao, već je došao kao gost. - Moram se otrijezniti od emocija, ja sam stalno gore s njim! Samo prisustvo mnogih glazbenika i publike, ne samo Velolučke, govori o tome koliki je dojam ostavio na ljude, da ga tako puno slave kroz glazbu. Olivera i njegovo stvaralaštvo doživljavam na isti način kao i većina ljudi. Slavimo ga i dalje, iskren je Tedi.

image
Koncert "Trag u beskraju"
Ante Cizmic/Cropix

Jednako kao i Oliverov suradnik Goran Franić iz Dupina. - Sretan sam i ushićen što sam na momente osjetio da je on tu s nama. Kad shvatite da ga ipak nema onda se u vama probudi tuga. Ali eto ostaje radost u nama jer nas on okuplja, svu ekipu koja je nekad radila s njime. To su neopisive emocije koje teško izlaze iz čovjeka, istaknuo je Franić.

image
Koncert "Trag u beskraju"
Ante Cizmic/Cropix

- Ako se išta može predvidjeti u ova prevrtljiva vremena korone to je da će Oliverove pjesme još dugo trajati, poveznica su među potpuno različitim ljudima, senzibilitetima, generacijama i glazbenim okusima, zaključio je novinar Zlatko Gall, autor biografije o pjevačevu životu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. siječanj 2021 14:13