PALA ZADNJA KLAPA

Glumačke zvijezde filma ‘Stric‘ proslavile kraj snimanja na zajedničkom ručku

Za mjesto rastanka slavni Miki Manojlović te Ivana Roščić i Goran Bogdan odabrali su zagrebački restoran nova Bonaca
Manojlović, Bogdan i Roščić
 Privatna Fotografija

Zvijezda filmova "Otac na službenom putu", "Underground" i "Rane" kraj svog zagrebačkog angažmana odlučio je proslaviti s kolegama s kojima je 24 dana snimao "Strica" u Zagrebu i Zlataru. Za mjesto rastanka slavni Miki Manojlović te Ivana Roščić i Goran Bogdan odabrali su zagrebački restoran nova Bonaca u Kranjčevićevoj ulici, koji im je bio baza posljednjih tjedana u stankama snimanja, što ne čudi kad je na dobrom glasu po svojim dalmatinskim specijalitetima kao i ponudi dobrih vina.

Upravo su tamo česti gosti poznata lica iz svijeta politike, sporta, filma, estrade i kulture - poput glumačkih zvijezda koji sad iščekuju početak zime kad bi film trebao biti premijerno prikazan. A ovaj novi film jedan je od najiščekivanijih domaćih ostvarenja uoči Božića.

image
Manojlović i Roščić
Privatna Fotografija

U obitelji vlada predblagdanska atmosfera, a majka, otac i sin, presretni dočekuju strica koji im je doputovao u goste iz Njemačke. Bezazleni je to početak filma "Stric", smještenog u Jugoslaviju krajem 1980-ih, a onda se miješaju drama, triler, groteska, teror i crni humor prikazujući priču koja se čini kao "božićni film u kojem je nešto gadno pošlo po zlu". Stric pak dijeli poklone te slijedi tradicionalni hrvatski božićni ručak - purica s mlincima i francuskom salatom.

Obiteljsku idilu prekida iznenadna zvonjava najnovijega pametnog telefona. Ubrzo postaje jasno da vrijeme radnje nisu osamdesete, da nije 25. prosinca i da se za prepunim blagdanskim stolom osim hrane nožem može rezati i napetost.

Radnja je to debitantskog dugometražnog filma redatelja Andreja Mardešića i Davida Kapca koji su u glumački ansambl okupili legendarnog Mikija Manojlovića i mlade domaće zvijezde Ivanu Roščić, Gorana Bogdana i Roku Sikavicu. Jučer je na setu pala zadnja filmska klapa ovog žanrovski nesvrstanog filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2023 03:25