NEVIĐENI APSURD

Glumici Jeleni Perčin zabranili ulaz u avion jer je imala ‘krivu‘ masku: ‘Više bi im pristajalo ime Croatia Brainless‘

‘I tako sam ušla u povijest posjedujući papir koji mi brani da se maksimalno moguće štitim od Covida-19!‘, ističe Perčin
Jelena Perčin
 Darko Tomas/Cropix

Ne znam ima li ovo naše društvo više šansu za opstanak, jer ovdje zdrav razum više nema prednost, komentira za Jutarnji list glumica Jelena Perčin situaciju koju je doživjela u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Naime, kako je i napisala na svom Facebook profilu, Jeleni nisu dozvolili ulazak u avion iako je imala FFP3 medicinsku masku.

Objasnili su joj da je ulazak u avione Croatia Airlines-a moguć samo s medicinskom maskom, na što je glumica rekla da FFP3 maske pružaju još višu razinu zaštite od tih.

Evo kako je to Jelena opisala na svom Facebooku:

„Mjesto radnje: aerodrom Franjo Tuđman check in.

Stjuard: Gospođo, morate imati medicinsku masku za ulazak u avion.

Ja: ovo je FFP3 medicinska maska koja pruža veću zaštitu od obične i itekako je medicinska

Stjuard: Ne to nije medicinska maska! Obratite se na šalter Croatia Airlines-a!

Ja (na šalteru): Dobar dan, rečeno mi je da na letovima CA maska FFP3 nije dozvoljena.

CA: Tako je, obavezne su medicinske maske!

Ja: Ovo jest medicinska maska koja pruža veću zaštitu.

CA: Mi je ne dozvoljavamo!

Ja: Mogu li to dobiti napismeno molim vas!

CA: Može, izvolite!

I tako sam ušla u povijest posjedujući papir koji mi brani da se maksimalno moguće štitim od Covida-19!

Imamo Hrvatsku i briljantnu nacionalnu kompaniju Croatia Airlines kojoj bi vise pristajalo da se zove Croatia Brainless

Živjeli!“ - stoji u objavi.

Croatia Airlines je u ožujku ove godine uveo nova pravila. U avion se više ne može s običnom maskom. Naime, na svim njihovim letovima dozvoljeno je korištenje samo zaštitnih medicinskih maski, odnosno obične pamučne maske više nisu dovoljne.

- Ne znam što se tu više ima za reći, to je situacija gdje čovjek ostane zatečen, kaže glumica za Jutarnji i dodaje da je riječ o velikom apsurdu.

- Morala sam skinuti masku da bi mogla pristupiti letu i onda provjeravaju da li je to medicinska maska. Razumijem da moraju postojati neka pravila zbog sigurnosti, ali ovo je maska koja ima veći nivo zaštite od bilo koje, na koju ja imam pravo, ali evo toliko sam tužna i sve mi je nevjerojatno te nije čudno da imamo 2000 dnevno oboljelih. Ja sam to tražila napismeno jer nisam mogla vjerovati i zaista su mi izdali papir s pravilima. Oni imaju popis maski koje su dozvoljene. To je zakonom provedeno i to su nova pravila Croatia Airlines-a. Ali, očito im je normalno da ljudi nose masku na bradi, ispod nosa i na to ne reagiraju. Kako bi se reklo, tko preživi, pričat će, kaže glumica.

U pravilniku Croatia Airlinesa piše da su prihvatljiva pokrivala za lice medicinske (kirurške) maske za lice te filtrirajuće polumaske (FFP2, N95 ili KN95 bez ventila).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 04:55