ZBOG JEDNE IZJAVE

Goran Bogdan podržao glumca kojem već danima prijete, objavio zajedničku fotografiju iz kreveta

Podsjetimo, Janketić je rezignirano ispričao kako se u Srbiji nikada ništa neće promijeniti na bolje

Marko Janketić prije 9 godina na Brijunima

 Goran Sebelic/Cropix/Cropix

Iskrena izjava mlađeg srbijanskog glumca Marka Janketića izazvala je nezapamćenu buru u medijima.

Nakon emitiranja emisije dio Twitter zajednice mu je prigovorio da je cijeli život bio privilegiran zbog odrastanja u glumačkoj obitelji a primio je i prijetnje smrću. Niz uvredljivih izjava mu je uputio i urednik tabloida Informera Dragan J. Vučićević poručivši Janketiću da ode iz Srbije.

Podsjetimo, Janketić je rezignirano ispričao kako se u Srbiji nikada ništa neće promijeniti na bolje i da će svojim kćerima savjetovati da napuste zemlju.

- Volio bih da moje kćeri žive u društvu koje nije obespravljeno, gdje institucije imaju svoju ulogu. Treba spakirati kofere, kupiti avionsku kartu u jednom smjeru i pobjeći. Ovdje nikada neće biti bolje. Digla mi se kosa na glavi od Facebook aktivista. Izađite na ulicu, kao ovi veliki Srbi kojima su puna usta Kosova, okupite se junaci, nemojte nas maltretirati, ordinirate mi po mozgu. Ovo je teror, ovo je pakao, izjavio je sin velikog beogradskog glumca Mihajla Janketića u emisiji ‘PopTok‘ koja se emitira na portalu Nova.rs.

Mnogi glumci stali su u obranu Marka Janketića. Među njima je i hrvatski glumac Goran Bogdan. Na svom Instagramu objavio je fotografiju na kojoj se srdačno grli s Janketićem uz kratku poruku: ‘Ne dam kuma‘.

Oglasio se i glumac Sergej Trifunović.

- Istina u lice. Boli, ali istina obično boli. Ništa vam Marko nije kriv. Ali da, ovo je teror. Teror zatucanih, rekao je Trifunović.

Bezrezervnu podršku mu je pružio i glumac Branislav Trifunović, brat Sergeja, gostujući u jutarnjem programu televizije N1 u Srbiji.

- Pokrenuta je hajka na našeg kolegu, želim mu dati bezrezervnu podršku. Nadam se da ćemo u ovoj zemlji moći živjeti na način da možemo govoriti što mislimo i kako se osjećamo i da zbog toga ne dobivamo nikakve prijetnje i da se nećemo morati okretati da vidimo prati li nas netko, poručio je.

Marko Janketić poznat je i hrvatskoj publici. Prije 9 godina surađivao je s teatrom Ulysses na Malim Brijunima gdje je glumio u predstavi ‘Mali mi je ovaj grob‘.

image

Marko Janketić prije 9 godina na Brijunima

Goran Sebelic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:27