NA SETU ‘NESTALIH‘

Goran Navojec: ‘Morao sam primiti infuziju jer sam kolabirao. Prošao sam i vojnički dril‘

Druga sezona hvaljene četverodijelne serije ‘Nestali‘ među finalistima je Zlatnog Studija

Goran Navojec

 Cropix

Druga sezona hvaljene četverodijelne serije "Nestali", koju je za HTV proizvela Clinica studio, među finalistima je Zlatnog Studija u kategoriji najbolje TV serije.

Ta ratna saga koju potpisuju Vedran Kasap, Domagoj Jović i Joško Lokas, a režiju Kristijan Milić, izravan je nastavak radnje prvog dijela o hrvatskim vojnicima koji su preduboko ušli u neprijateljski teritorij. Odvija se u danima koji prethode vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, a radnja završava na sam dan njezina početka.

Za finaliste Zlatnog Studija glasajte OVDJE

Glavni glumački cast su Goran Navojec, Bojan Navojec, Filip Križan, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić, Sandra Lončarić i Enes Vejzović, a snimana je u kamenjaru na području Starigrada Paklenice, Rovanjske, Selina, Obrovca i kanjona Zrmanje. Nije to bilo lako snimanje. Ukupno je trajalo nekih mjesec i pol dana, a trebalo je izdržati biti cijele dane na već jakom svibanjskom suncu, vjetrometini, trčati po kamenjaru, probijati se kroz oštru makiju...

- Bilo je to zasigurno moje fizički najzahtjevnije snimanje, ali sve ovo što ste u pitanju opisali, od vrlo zahtjevnog terena, vremenskih uvjeta pa do tjelesne i psihičke pripremljenosti, vrlo brzo je nama glumcima postalo saveznik i pridonosilo autentičnosti naših likova, a bilo je i vrlo kreativno. Dakle, sve to je ‘igralo‘ za nas - govori jedan od glavnih junaka "Nestalih 2", kao i njihove prethodne sezone, Goran Navojec, koji u seriji glumi lik Prke.

image

Serija Nestali

Kako izgleda na licu mjesta uvjerili smo se i sami, bili zajedno s ekipom na terenu po kojem se jedva i hoda, a glumci po tom istom moraju trčati...

Je li bilo straha, padova, ozljeda, uboda raznih kukaca i sličnih "divota"? Recimo, bliskih susreta s poskokom, pitamo Navojca?

- Tijekom snimanja upoznali smo se pa i zbližili s čitavom florom i faunom tog kraja. U pravu ste. Bilo je sitnih ozljeda, ali zahvaljujući produkciji imali smo na setu cijelo vrijeme medicinsko osoblje koje je to sve uspješno saniralo. Konkretno u mom slučaju morao sam primiti infuziju jer sam kolabirao od sunca. Ne zaboravimo da smo drugu sezonu snimali u vrijeme pandemije, tako da su jutarnja testiranja bila dio naše svakodnevice - prisjeća se glumac.

image

Goran Navojec

Biljana Blivajs/Cropix

Takvo snimanje bez sumnje zahtijeva i fizičku pripremu, dobru kondiciju. Upravo zato, objašnjava Navojec, u prvoj i drugoj sezoni svi "Nestali" prošli su ozbiljan vojnički "dril", kako u rukovanju oružjem sa stožernim narednikom Goranom Novakom, tako i preko treninga miješanih vojničkih borilačkih vještina s trenerom Ivanom Zafranovićem. Da bi glumcima sve bilo pod kontrolom, na setu je cijelo vrijeme bila i ekipa iz ATJ Lučko, pa se nije događalo da se glumci sastanu s oružjem i samo par minuta prije same klape.

Iz sadašnje perspektive, s tim nekim odmakom, najdraža scena mu je ona "Lennonova", gdje je jedan prekrasan tekst, onaj kultne pjesme "Imagine", njegov lik Prka prepjevao na vlaški.

- Bio mi je velik izazov osvijestiti i izgovarati stihove koji su možda i najljepše slavljenje ljubavi i mira u tako surovim, apokaliptičnim okvirima ratnog ludila - objašnjava Navojec.

Iza ekipe je sada ukupno osam snimljenih epizoda o izgubljenim junacima iza neprijateljskih redova, a druga sezona serije završava se jasno naznačivši da njihova avantura nije gotova. Kada će novi nastavci, zapravo ovisi o naručitelju - HRT-u.

- Postoji cijela dramaturška konstrukcija treće sezone i samo čekamo zeleno svjetlo HRT-a pa da sve to pretočimo u scenarij - kažu nam producenti.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 17:30