POPUT UČITELJA

Goran Višnjić u Šibeniku djeci čitao priču ‘Ježeva kućica‘ i poručio: ‘Glumci i to moraju znati‘

Našeg proslavljenog glumca najmlađi su pratili s velikim zanimanjem i nitko u publici punoj mališana nije zaspao
U amfiteatru ispred šibenske gradske knjižnice u sklopu 61. Međunardnog dječjeg festivala, glumac Goran Višnjić djeci je čitao priču 'Ježeva kućica'
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Šibenčanin Goran Višnjić (48) trenutačno boravi u svojem rodnom gradu, a u utorak navečer imao je i jedan specifičan nastup za posebnu publiku.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Naime, Višnjić je poput učitelja u školi djeci čitao priče. Koliko smo vidjeli, dobro mu je išlo, svi su ga pratili sa zanimanjem i nitko u strogoj publici punoj mališana nije zaspao.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Naš proslavljeni holivudski glumac sudjelovao je u programu "U godini čitanja čitaju nam poznati ili manje poznati, ali važni Šibenčani!" u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala, koji je upravo u tijeku.

U amfiteatru ispred šibenske gradske knjižnice Juraj Šižgorić Višnjić je djeci čitao književni klasik Branka Ćopića "Ježeva kućica".

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Prikladna je to priča; govori o ljubavi prema svojem domu, a upravo je na ovom festivalu, koji se trenutno održava 61. put, Višnjić napravio svoje prve glumačke korake i ostvario prve uloge.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- Glumci su jack of all trades (svestrani, op. a.), kako bi rekli Amerikanci! Morate znati sve! Čitanje djeci - to je zapravo jedan vid samog početka svake karijere. Sve ove stvari koje radimo na festivalu mogu jednoga dana nekoga potaknuti ili probuditi iskricu u nekom djetetu - rekao je ovaj proslavljeni glumac HRT-u. Njegova je izjava zapravo osvrt na Godinu čitanja, program Ministarstva kulture koji je aktualan u ovoj godini, a kojemu je cilj popularizirati čitanje i približiti ga svima, a posebice djeci.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Višnjić je na Međunarodni dječji festival poveo i svojega sina Viga (8). Na svojem je Instagram profilu objavio i fotografiju na kojoj njih dvojica skupa sjede u gledalištu.

- Vigo se zabavlja na Međunarodnom dječjem festivalu, a večeras ćemo se zabaviti i na malom događanju u šibenskoj gradskoj knjižnici na glavnom trgu - najavio je svoj jučerašnji nastup glumac, koji trenutačno s obitelji živi u Velikoj Britaniji, točnije u Cornwallu.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

U Europu su se doselili prije dvije godine, nakon dugogodišnjeg života u Americi, kako bi bili bliže Hrvatskoj. Kako je pričao u medijima, djeci su u SAD-u nedostajali bake i djedovi, a u svojoj su okućnici u britanskom domu iz nostalgije za Mediteranom čak zasadili i smokvu. Prije nego što je objavio da je na Međunarodnom dječjem festivalu, glumac je na svojem Instagramu podržao Vatrene uoči utakmice sa Španjolskom.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Vigo je, inače, Goranov najmlađi sin, kojeg je dobio u braku sa suprugom Evom, inače kćeri redatelja Antuna Vrdoljaka, s kojom je u braku od 1999. godine. Osim njega, imaju još sina Tina i kćer Vivien. Višnjić također ima kćer Lanu Lourdes koju je dobio u kratkoj vezi s Mirelom Rupić.

Vigo je, pričao je Višnjić prije dvije godine za Gloriju, imao zdravstvenih problema, koje je obitelj uspjela riješiti regulacijom njegove prehrane.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- Volimo naglasiti da smo se na primjeru naše djece uvjerili koliko je prehrana važna za zdravlje. Vigo je, primjerice, imao ekceme na koži, koje nitko nije znao izliječiti. Kad smo mu, isključivo iz humanih razloga, iz prehrane izbacili mliječne proizvode, sve mu se povuklo u roku od nekoliko dana. Lana je svojedobno bila teško bolesna, imala je autoimunu bolest i razni specijalisti su joj prognozirali presađivanje jetre. I ona je prešla na vegansku prehranu i nakon nekoliko mjeseci te uz uzimanje određenih vitamina, stanje joj se popravilo. Njezina je krvna slika danas savršena - rekao je tad Višnjić.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Vigo je zbog zanimanja svojega oca od malih nogu upoznat s umjetnošću i glumom. Boravio je čak i na setu "Generala", u kojem je Višnjić igrao glavnu ulogu. Iako su očekivanja od toga projekta bila velika, ispao je prilični debakl - kako u umjetničkom smislu, tako i u kontekstu toga da je Vrdoljakova firma završila u stečaju, a prilično je nejasno gdje je završio novac koji je trebao biti uložen u snimanje.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:57