KEREKESH TEATAR

Gradi se najveći kulturni centar u HR: ‘Imamo dozvolu, podmirili smo 420.000 kn, sutra zabijamo prvu lopatu‘

Kerekesh Teatar dobio je pravo građenja kulturnog centra u Varaždinu, a sada je konačno stigla i građevinska dozvola

Jan i Ljubomir Kerekeš

 Kerekesh Teatar/instagram

Poznati varaždinski glumac Jan Kerekeš već godinama ulaže svoje vrijeme, energiju i novac u kulturu, a sada su konačno stigle i dobre vijesti.

Naime, njegov Kerekesh Teatar dobio je pravo građenja kulturnog centra u Varaždinu, a na to su 'zeleno svjetlo' čekali dvije godine. Nakon toga je trebalo pričekati pravomoćnu građevinsku dozvolu, a sada je konačno i ona stigla.

"Dragi naši prijatelji, konačno imamo pravomoćnu građevinsku dozvolu za Kulturni centar Kerekesh Teatar u Varaždinu. Kerekesh Teatar i partnerska firma Keraktiv do sad su podmirili sve troškove dokumentacije radova u iznosu od 420.000,00 kuna. Sutra zabijamo prvu lopatu. Hvala vam svima na podršci. Najveći kulturni centar u Hrvatskoj", napisali su na Facebooku i oduševili Varaždince, ali i sve druge ljubitelje kulture.

"Malo je reći da sam sretan. Svi za kulturu, kultura za sve", poručio je Jan Kerekeš.

U nedavnom intervjuu za Jutarnji list izjavio je da će ga ovaj projekt koštati "k'o svetog Petra kajgana".

"Koštat će k'o svetog Petra kajgana. Velika je to investicija, oko 10 milijuna kuna. Financirat ćemo projekt dijelom iz vlastitih sredstava, dići ćemo kredit, organizirati veliki nacionalni crowdfunding u sklopu kojeg će naša publika i drugi ljubitelji umjetnosti moći sudjelovati u izgradnji kulturnog centra, dobiti ulaznice za programe, zlatne pločice na zlatnom zidu na ulazu u dvoranu, kupovati svoja stalna sjedala, birati nazive dvorana i prostorija i još puno lijepih stvari, a sve u svrhu gradnje zajedničkog kulturnog centra koji će definitivno staviti kulturu grada Varaždina i ponudu kulturnog sadržaja na razinu na kojoj još nikad nije bila", rekao je mladi, talentirani glumac za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:51