U IŠČEKIVANJU PRINOVE

Hana bi trebala roditi isti dan kada Grašo i Tonči nastupaju na festivalu: ‘Slavit ćemo na jesen‘

Hana je trudnoću, kažu nam njene prijateljice, super podnijela i nije imala nikakvih posebnih trudničkih želja
 Tom Dubravec/Cropix

Petar Grašo, kojeg još samo par dana dijeli od trenutka kada će u naručje po prvi put uzeti svoju kćerkicu, posljednji puta u Splitu je nastupao krajem ožujka, a tijekom koncerta, baš kada je izvodio pjesmu ‘Srce za vodiča‘, u publici je spazio čovjeka koji je držao transparent s natpisom: ‘Di je Hana?‘.

Petar se tada počeo smijati i to toliko da je od smijeha morao prekinuti pjesmu, a radoznalom obožavatelju kazao je: ‘Hana je gore, na tribinama‘.

No, ukaže li se u publici u sklopu splitskog Fusion Festivala na kojem Petar nastupa sljedećeg petka, 23. srpnja, identični transparent, odgovor će glasiti: ‘Hana je u rodilištu‘.

image

Hana Huljić Grašo na koncertu Petra Graše u Splitu

Paun Paunovic/Cropix

Jer planirani termin poroda Hane Huljić Grašo poklapa se s terminom splitskog spektakla na kojem tog dana ne nastupa samo Petar, nego i budući djed Tonči Huljić, koji je svoju novu pjesmu ‘Baci oko na mene‘ posvetio upravo budućoj unučici.

Dolazak malene na svijet nadahnuo je i njenu baku, pjesnikinju Vjekoslavu, koja je već napisala priču o svojoj unuci, djevojčici kojoj je njena mama Hana skladala numeru koju sluša kada je sama s malenom i odbrojava zadnje dane do poroda.

Hana je trudnoću, kažu nam njene prijateljice, super podnijela. Nije imala nikakvih posebnih trudničkih želja, osim što je u vrućim ljetnim danima jela više lubenica nego prijašnjih ljeta.

Zadnje tjedne prije dolaska djevojčice iskoristila je i za druženje s prijateljicama s kojima je boravila na jednom eko-ranču nedaleko Splita, ali se u njihovom društvu bućnula i u more i odigrala partiju Una.

image

Hana Huljić Grašo

Damir Krajac/Cropix

- Ma njoj je sve super. Ne smeta joj ni vrućina, na ništa se ne tuži. Samo se osmjehuje - kažu nam prijateljice splitske skladateljice koja planira skupa sa suprugom Petrom na jesen napraviti slavlje za svoje prijatelje u povodu dolaska njihove djevojčice.

Prije toga, na dan kada curica dođe na svijet, feštu će napraviti ponosni tata i djed. Dogodi li se to baš 23. srpnja, kada njih dvojica nastupaju u Splitu, uopće ne sumnjamo da će pjesma trajati do dugo u noć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:38