HANA BABY CHANNEL

Hana Huljić predstavila svoj novi projekt: ‘Iskoristila i snimku smijeha i pjevanje moje Albe‘

Predstavila je svoju novu autorsku skladbu ‘Moon‘, kao i autorske dječje pjesme te uspavanke

Hana Huljić

 Ante Odak/

Godinu i pol nakon što je na svijet donijela kćerkicu i samo par dana uoči svog 33. rođendana kojeg će proslaviti 28. prosinca, Hana Huljić danas je u podne predstavila svoju novu autorsku skladbu ‘Moon‘, kao i svoj novi projekt: autorske dječje pjesme i uspavanke što će ih u četvrtak premijerno postaviti na vlastiti dječji YouTube kanal, hanababychanell.

- Moja nova, šesta autorska pjesma ‘Moon’ bliska je ‘dream pop’ glazbenom stilu. Napisala sam je u dahu, šetajući sniježnom planinom. Uvijek me gledanje u mjesec nekako magnetski privlačilo, tako da se u ovoj pjesmi želim ‘uspeti’ na njega. Obzirom na takvu pjesmu, htjela sam i umjetnički video; tu su uskočile moje prijateljice iz radionice ‘Wonder wall’ s kojima sam osmislila set, a video je snimio Pilot studio - kaže glazbenica koja svoje projekte potpisuje pod imenom Hana Who.

- Paralelno s radom na ovoj pjesmi i radom na orkestracijama, odlučila sam se zaigrati i snimanjem dječjih pjesama te otvoriti dječji YouTube kanal. Radi se o kanalu ‘Hana baby channel’, gdje ću svako toliko objavljivati nove pjesme i uspavanke za djecu. Za početak, tu su tri pjesme; dvije uspavanke (‘Spavaj spavaj’, i ‘Tiho, tiho’) te jedna vesela razbudilica (‘Gugu Gaga‘), u kojoj sam iskoristila i snimku smijeha i pjevanje moje Albe - otkriva Hana, i nastavlja:

- Sve tri pjesme imaju i engleske verzije (‘Now close your eyes’, ‘Quiet, quiet’, ‘Googoo Gaga’). Osim animacija, da bi videa imala poveznicu i ono nešto malo drukčije, tu se pojavljuju i kadrovi mojih veselih snimljenih videa pod L‘artist produkcijom - kaže Hana koju pitamo u kojem trenutku dana najčešće stvara pjesme za djecu.

image

Hana Huljić - Moon

Ante Odak/

- Uspavanke smišljam navečer dok doista uspavljujem svoju bebu nespavalicu i provjereno su djelotvorne. Pjesme sam i otpjevala, te radila na aranžmanima s Hrvojem Domazetom. Stihovi nekih pjesama su moji, no većinom su to stihovi mame Vjekoslave - boljeg suradnika ne mogu poželjeti - priznaje Hana koja je u ovaj projekt odlučila krenuti jer zbilja uživa u tome. Uz to, ima već i iskustvo rada s dječjim pjesmama. Pisala ih je, podsjetimo, za predstave dramatičara, romanopisca i pisca za mlade, Mira Gavrana.

- Osim toga, nedavno sam napisala i jednu navijačku dječju pjesmu ‘Vridilo se rodit’ - govori Hana o prvoj dječjoj ‘Hajdukovoj pjesmi‘ koju su napisale Vjekoslava Huljić i Hana Huljić Grašo.

image

Hana Huljić

Ante Odak/

Hoće li Hana nastaviti raditi i glazbu za djecu?

- Da. Jednostavno želim i dalje pisati dječje pjesme i podijeliti ih s drugim roditeljima. I sama sam, tražeći razne uspavanke, na kraju shvatila da moje djeluju - povjerava Hana i nastavlja:

- Uživam igrajući se glazbom; skačem s pisanja klasične glazbe na pop pjesme i dječje uspavanke, i sve me to jednako veseli! - ističe glazbenica uoči pokretanja svog dječjeg YouTube kanala kojeg je na društvenim mrežama najavila preslatkim ilustracijama.

- Autorica ilustracije medvjedića na dječjem kanalu je moja rodica Laura Šola, a autorica ilustracije jedne meni drage bebe je Marta Šalinović - kroz smijeh kaže Hana.

image

Hana Huljić

Ante Odak/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 11:11