ZLATNI STUDIO 2022.

Hitovi godine: Pjesma nastala na Tenerifima i Ninin hit napisan prije ludog vremena

U finale za Zlatni Studio ušli su hitovi grupe Silente, sastava Cambi i Nine Badrić

Zlatni studio - hitovi godine

U finale za Zlatni Studio ušli su hitovi - “Poljubi me za kraj” grupe Silente, “Zaljubljen” sastava Cambi i “Ja još uvijek imam istu želju” Nine Badrić.

Glasajte za pobjednika u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Dubrovački bend Silente priprema četvrti studijski album planiran za 2022. godinu, a na njemu će se naći i hit “Poljubi me za kraj”. Pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, a snimljena je uz produkciju Nikše Bratoša, koji je s bendom radio na njihovim najvećim hitovima. Videospot za novi singl bend je snimao u Dubrovniku, u Muzeju selfija i uspomena te u hotelu Lacroma. Potpisuje ga dubrovački snimatelj Miran Brautović iz Palm Production, a sve je snimano pod vodstvom BAAM Produkcije i Mare Kockovića. Silente još jednom uvodi u novo poglavlje svog rada koje će biti zaokruženo četvrtim albumom u izdanju LAA-a.

image

grupa Silente

Vedran Peteh/Cropix

Spot u HNK

Tibor Karamehmedović opisao nam je kako je nastala pjesma.

- Kad krenem pisati, ne vjerujem baš u inspiraciju, jer svaka pjesma koja je dobra ne može nastati samo iz inspiracije. Postoji određeni put koji pjesma prođe, dok se stvori ideja, pa se pjesma realizira i meni se takav rad više sviđa od inspiracije - kaže nam Tibor Karamehmedović.

- Kad pišeš, nemaš neku temu o kojoj pišeš, nemaš poruku ili određenu stvar koju želiš reći. Pjesme opisuju neopisivo, a okrenuti smo više osjećajima. Stvaranje pjesme trajalo je nekoliko dana, izrada skice pjesme i još je neko vrijeme trebalo za aranžman. Pjesma je bila gotova prije godinu, a tek smo nedavno snimili sve, također je trajalo kratko. Atmosfera na snimanju bila je kao i uvijek, radna, ali i zabavna. Nismo očekivali puno od ovoga albuma, a dao je više nego što smo mogli zamisliti. Publika pjeva pjesme na koncertima, sve su im omiljene i niti jedna ih dosad nije iznevjerila. Nadam se da će ove godine biti više koncerata i dobre zabave - dodaje.

Četvorica glavnih vokala iz Cambija - Sandro Gerbec, Joško Tranfić, Jure Nikolić i Luka Čulić - s pjesmom “Zaljubljen” prognoziraju svijetlu budućnost. Crno-bijeli spot snimljen je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu i na predivnim lokacijama Kraljičine plaže u okolici Zadra, a u njemu se uz dečke iz vokalnog sastava Cambi, odjevene u Varteksove kreacije, pojavljuje i mlada glumica Ana Uršula Najev s kojom su već imali priliku surađivati.

Autorica pjesme je Marija Mirković, bivša članica grupe The Frajle.

- Pjesma ‘Zaljubljen’ je nastala jedne noći u veljači na Tenerifima, to je ljetna pjesma, uvijek nosim neki instrument sa sobom i uzela sam gitaru, sjedila na terasi i počela pjevušiti tu melodiju. ‘... I mila i vila’ odmah mi se jako svidjelo te sam počela raditi na tekstu i nastala je pjesma - kaže nam Marija Mirković.

image

Cambi

Jakov Prkic/Cropix

Profinjenost žene

- Meni je pjesma bila vrlo brzo gotova, sutradan sam je već završila. Njihov menadžer i ja smo se dogovorili, zapravo njegova ideja je bila da s tom pjesmom Cambi ide na Doru. I tako je sve to krenulo, meni se jako svidjelo kako su je izveli. Nadam se da će pobijediti - veselo će Marija.

Ovom pjesmom Cambi i Marija Mirković opjevali su profinjenost koju svaka žena nosi u sebi pa i ne čudi što je stih “... i mila i vila” već pronašao put do srca brojnih slušateljica.

Iako umjetnici najbolje stvaraju kad je svijet oko njih idealan, pjevačica Nina Badrić, koja je napisala tekst i autorica je glazbe s Predragom Martinjakom, napravila je pjesmu koja ima samo jednu misiju, a to je rasteretiti ljude u ovim turbulentnim vremenima.

Pjesma “Ja još uvijek imam istu želju” plesnog je i zaraznog ritma i ne oskudijeva pozitivnim i zaraznim stihovima, a prati je jednako razigran i veseo spot u kojem Nina blista. Videospot režirao je Dario Radusin, a za styling se pobrinuo Stefan Orlić te su je mnogi uspoređivali s latinodivom Jennifer Lopez.

image

Nina Badrić

Press

- Pjesmu sam napisala neposredno prije ovog ludog vremena u kojem smo se svi našli i nekako snašli, no kako je korona zaustavila sve, a najviše nas glazbenike, tako sam je stavila na čekanje za neka bolja i sretnija vremena. Mislim da je sada pravo vrijeme za nju jer nosi jednu pozitivnu, nepretencioznu poruku. Nadam se da će pronaći i svoj put do publike - rekla je tada Nina za Jutarnji.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:33