STANA KATIC

Holivudska glumica naših korijena u Državnom arhivu u Zadru: ‘Na savršenom hrvatskom obećala je da će opet doći‘

Stana je najpoznatija po ulozi detektivke Kate Beckett u seriji ‘Castle‘

Stana Katic u Državnom arhivu u Zadru

 Facebook/državni Arhiv Zadar/

Stana Katić, kanadsko-američka glumica hrvatskih korijena, trenutno najpoznatija po ulozi Kate Beckett u seriji „Castle”, posjetila je Državni arhiv u Zadru čime su se iz arhiva pohvalili na Facebook stranici.

„Iako nas često posjećuju uvaženi i poznati korisnici iz svijeta kulture i znanosti, prvi put u našoj Čitaonici radila je jedna hollywoodska zvijezda! Premda najpoznatija po ulozi detektivke Kate Beckett u seriji ‘Castle‘, glumica i producentica Stana Katić ostvarila je zapažene uloge i u ostalim poznatim tv serijama ‘Hitna služba‘, ‘CSI Miami‘, ‘Odsutnost‘ te mnogim popularnim filmovima... Prelijepa, jednostavna i pristupačna, na savršenom hrvatskom jeziku uljepšala nam je dan i obećala da će ponovo doći!” pišu iz Državnog arhiva u Zadru.

image

Stana Katic

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Katić je rođena u Kanadi, a s roditeljima, četvero braće i sestrom preselila se potom u Auroru u Illinoisu. Nakon završetka srednje škole upisala je glumu u Chicago‘s Goodman School of Drama. Sa suprugom Krisom Brkljačem ima jedno dijete. Glumica i australski biznismen srpskog podrijetla vjenčali su se nakon nekoliko godina veze 2015. godine u Hrvatskoj, a trenutno žive u Los Angelesu.

image

Kris Brkljac i Stana Katic

Olivier Huitel/Pool Ftv/Crystal Pictures/Crystal Pictures/Profimedia/Olivier Huitel/pool Ftv/crystal Pictures/crystal Pictures/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:31