TKO ĆE NA EUROSONG?

HRT objavio finaliste Dore 2024.: Neki su nam već dobro poznati, a ima i iznenađenja!

Na ovogodišnji natječaj stigle su rekordne 203 prijave što ponovno pokazuje veliki interes autora i izvođača

Let 3 na Eurosongu

 Livio Andrijic/Cropix

Nakon ‘Mame ŠČ‘ stiže ‘Babaroga‘. Tako se zove pjesma s kojom Let3, naši ovogodišnji eurovizijski predstavnici koji su na Eurosongu u Liverpoolu osvojili 13. mjesto, jurišaju na Doru 2024. ‘Babaroga‘ je, doznajemo od izvora bliskih vrijednoj riječkoj ekipi, brza pjesma u kojoj se riječki rockeri poigravaju i elektronskim zvukovima.

image

Koncert grupe Let 3 na Šalati

Goran Mehkek/

Brkati majstori s Kvarnera 24. veljače neće biti jedini koji će na Dori predstavljati svoju regiju. Tu su i nekadašnji pobjednici HTV-ovog showa ‘Zvijezde pjevaju‘, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin s pjesmom ‘Vodu piti, trizan biti‘, Boris Štok sa skladbom ‘Can We Talk‘, Stefany Žužić s pjesmom ‘Sretnih dana dat‘ će bog‘, te Damir Kedžo koji će na Dori pjevati ‘Voljena ženo‘.

image

Finale showa Zvijezde pjevaju: Ferlin i Battifiaca

Dario Njavro Za Hrt/Dario Njavro Za Hrt

‘Zeleno svjetlo‘ za Eurosong tražit će i Vinko Čemeraš, pobjednik treće sezone HTV-ovog showa The Voice, sa skladbom ‘Lying eyes‘, Lana Mandarić, finalistica nedavno završenog RTL-ovog ‘Superstara‘ s pjesmom ‘More‘, nekadašnji finalist spektakla ‘The Voice‘ Alen Đuras sa skladbom ‘A Tamburitza Lullaby‘...

Na Dori će se nadalje natjecati i grupa Vatra s za sebe netipičnom skladbom ‘Slatke suze, gorka ljubav‘, u kojoj se poigravaju zvukovima prirode, grupa Pavel s pjesmom ‘Do mjeseca‘, Zsa Zsa koja će pjevati ‘Probudi usne moje‘, The Splittersi koji se na izbor domaće pjesme za Eurosong vraćaju s pjesmom ‘Od kad te sanjam‘, a bit će tu, po prvi put i Arsenova unuka, Lu Dedić, sa skladbom ‘Plavi leptir‘.

image

Zsa Zsa

Instagram/zsazsa_music/

- Na ovogodišnji natječaj stigle su rekordne 203 prijave što ponovno pokazuje veliki interes autora i izvođača. Sretni smo što su glazbenici na Doru poslali kvalitetne skladbe različitog glazbenog izričaja, kako bismo svi skupa na Eurosong poslali najbolje od najboljeg - kaže urednik Dore Tomislav Štengl.

Žiri Dore činili su Željko Mesar, predsjednik žirija, Igor Geržina, glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a, Dražen Miočić, urednik programskog kanala HTV 4, Robert Urlić, urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija, Tomislav Krizmanić, predsjednik OGAE Hrvatska i Ema Gross, glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija.

Oni su odabrali 24 pjesme koje će se boriti za titulu predstavnice Hrvatske na Eurosongu te 4 rezervne pjesme u slučaju nemogućnosti nastupa ili odustajanja finalista. Premda ljudi s HRT-a to još uvijek ne žele službeno potvrditi, izgledno je da će se Dora ove godine odvijati tijekom više večeri. U ovom trenutku još uvijek se ne zna hoće li se natjecanje održati u Opatiji ili Zagrebu.

Mi, naravno, navijamo za Opatiju, jer Zagreb naprosto ne može pružiti svu onu atmosferu i šušur koji obilato daje Opatija. Znamo, pred HTV-om je zahtjevna financijska godina u kojoj treba ‘pokriti‘ mnoge sportske spektakle i političke izbore, no zbog toga ne bi smjela patiti Dora, pogotovo u trenucima kada se ovo natjecanje, zahvaljujući naporima HRT-ovih šefova Marije Nemčić, Roberta Šveba i samog Štengla, napokon vraća na mjesto koje joj pripada i ponovo postaje glavni glazbeni događaj u zemlji.

Popis finalista abecednim redom po nazivu pjesama:

A TAMBURITZA LULLABY – Alen Đuras

BABAROGA – Let 3

BABY, BABY – Noelle

CAN WE TALK – Boris Štok

DIJAMANTI – Natalie Balmix

DO MJESECA – Pavel

GASOLINE – Marcela

HOW DO YOU LOVE ME – Erna

LYING EYES – Vinko

MORE – Lana Mandarić

NEBO PLAČE – James Night

NE PLAČEM ZBOG NJE – Saša Lozar

NEPOBJEDIVA – Barbara Munjas

NE VJERUJEM TI – Lara Demarin

OD KAD TE SANJAM – The Splitters

ONE DAY – Misha

PAMETNOM DOSTA – ET

PLAVI LEPTIR – Lu Dedić

PROBUDI USNE MOJE – Zsa Zsa

SLATKE SUZE, GORKA LJUBAV – Vatra

SRETNIH DANA DAT’ ĆE BOG – Stefany Žužić

TIŠINE – Eugen

VODU PITI TRIZAN BITI – Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin

VOLJENA ŽENO – Damir Kedžo

Rezervne pjesme:

Rim tim Tagi Dim – Baby Lasagna

STAVI SE NA MJESTO – Cota G4

VRATI SE – Mihael Kvorka

Duboko roni – Ether

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:48