MOĆNI ČETVERAC

HRT ODABRAO VODITELJE OVOGODIŠNJEG IZBORA NAŠEG PREDSTAVNIKA U PJESME ZA EUROSONG Doru će voditi dvije mlade mame i dva festivalska veterana

 

Ovogodišnji izbor našeg predstavnika i pjesme za Eurosong, Doru, koja će se održati 29. veljače u Dvorani Marino Cvetković u Opatiji, vodit će dvije mlade mame i dva festivalska veterana, najavljuju s HRT-a. To su Zlata Mück Sušec, Doris Pinčić Rogoznica, Duško Ćurlić i Mirko Fodor.

- Bit će to spoj mladosti i iskustva. S jedne strane tu je prekaljeni Mirko Fodor, a s druge strane smo mi mladi: Zlata, Doris i ja - u šali kaže Duško Ćurlić, koji ni sam ne zna koja mu je ovo po redu Dora na kojoj je angažiran kao voditelj.

- Prema mojoj računici, ovo bi mi trebala biti dvanaesta Dora i jako se veselim Opatiji, druženjima i, nadam se, legendarnim tulumima kakvi su tamo uvijek bili - kaže Ćurlić, kojem je drago što će Doru voditi u dobrom društvu.

Za top formu

- Zlata i Doris su sjajne mlade kolegice, a to što Doru ponovno vodim u paru s mojim prijateljem Fodorom doživljavam kao šlag na torti. Za cure ne znam, ali nas dva iskusna mačka sigurno ćemo poneko opatijsko jutro dočekati budni - kaže Ćurlić, dok Fodor dodaje:

- Duško, vidim, ne zna što ga čeka. Naime, kako se Dora održava u Dvorani Marino Cvetković, koja je od hotela u kojem ćemo biti smješteni udaljena nekih pola sata hoda, ja sam odlučio da ćemo nas dvojica na svaku probu (a ima ih i po nekoliko dnevno), odlaziti pješice kako bismo bili u što boljoj formi. Moramo parirati curama, Zlati i Doris, koje, za razliku od nas, prekrasno izgledaju. Stoga će Duškovi i moji aduti biti sigurnost, iskustvo i dobra kondicija koju ćemo nabiti šetnjama uz more.

Da ne bi sve bilo samo u sportskom duhu, naravno da ćemo šetnjom potrošene kalorije nadoknaditi na nekom finom ručku uz čašu dobrog vina - govori Fodor, koji je, baš kao i Ćurlić, vodio više od deset Dora, a dobro pamti onu kada je s kolegom Zlatkom Turkaljem Turkijem plesao i pjevao maskiran u pjevača ABBA-e, i sve to s ozlijeđenom rukom koju je iščašio na skijanju.

Novo iskustvo

- Ove godine pazim. Da je pao snijeg, ja ni na sanjke ne bih sjeo - ističe Fodor, koji se, dakako, sjeća i Dore prije dvanaest godina koju su Duško i on zajedno vodili dok su se Zlata Mück Sušec i njezina kolegica Tamara Loos javljale iz “green rooma”.

- Naravno, i ja se sjećam te Dore i jako mi je drago što se svi zajedno ponovno okupljamo u Opatiji. Na Dori je uvijek neka pozitivna atmosfera, a što se televizijske ekipe tiče, mi smo s jedne strane opušteni i volimo se zabavljati, ali smo s druge strane i štreberi, što me također veseli jer ćemo biti maksimalno pripremljeni i dobro ćemo odraditi posao - kaže Zlata.

Za njenu kolegicu Doris Pinčić Rogoznicu ovo će biti prva Dora, ali je izbor hrvatske pjesme za Eurosong godinama pratila ispred televizijskih ekrana, pa na pitanje koja joj je naša pjesma predstavnica dosad bila najbolja, kao iz puške odgovara:

- ‘Maria Magdalena’ u neponovljivoj izvedbi Doris Dragović! - kaže Doris, koja se jako raduje svojoj prvoj Dori, a jedva čeka isprobati haljine koje će kao voditeljica odjenuti.

Glasovi

- Imam li tremu? Naravno da postoji i malo pozitivne treme, ali uz Zlatu i dečke, te dobru pripremu znam da će i ta trema brzo nestati - sigurna je Doris, koja jedva čeka čuti kako zvuče pjesme što će ih u Opatiji 29. veljače izvesti Alen Vitasović & B. Matija Čerina, Marin Jurić Čivro, Elis Lovrić, Edi Abazi, Mia Negovetić, Colonia, Zdenka Kovačiček, Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe, Jure Brkljača, Damir Kedžo, Lorena Bućan, Aklea Neon, Indira, Nikola Marjanović, Đana i Bojan Jambrošić.

- U Opatiji ćemo za naše gledatelje pripremiti pravi televizijsko-glazbeni spektakl. Dora je brend HRT-a, realizirat će je uigrani tim profesionalaca na čelu s redateljem Marijem Vidosavljevićem i nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti odabrati najbolju pjesmu koja će nas u svibnju predstavljati na Eurosongu u Nizozemskoj na kojem Hrvatska nastupa u prvom polufinalu - kaže Tomislav Štengl, urednik HRT-ove Dore.

A najbolju pjesmu iz Opatije birat će gledatelji putem telefonskih poziva i slanjem SMS poruka (televoting), te članovi žirija iz HRT-ovih centara iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka i Čakovca/Varaždina, s tim da će se svaki ocjenjivački sud sastojati od tri člana: jednog člana HRT-a, jednog člana HDS-a i jednog člana HGU-a. U slučaju izjednačenog rezultata glasanja ocjenjivačkih sudova i gledatelja (televoting), pobjednička pjesma bit će ona koja je dobila više glasova gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:45