SPEKTAKL U OPATIJI

HRT otkrio koja će zvijezda osigurati show na Dori: ‘Čut ćemo njezine hitove u novom ruhu‘

Vesna Pisarović bila je predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2002. godine u Tallinu, u Estoniji, a osvojila je vrlo visoko 11. mjesto
Vesna Pisarović
 Hit Records

Zvijezda show programa ovogodišnje Dore, koja će se održati u subotu 13. veljače u Opatiji, uz izravni prijenos na Prvom programu Hrvatske televizije 20.10 h, na radost mnogih fanova, bit će – Vesna Pisarović.

Podsjetimo, Vesna Pisarović bila je predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2002. godine u Tallinu, u Estoniji. S pjesmom “Sasvim sigurna / Everything I Want” osvojila je vrlo visoko 11. mjesto.

Također, Vesna se na tom prestižnom natjecanju predstavila i kao autorica, napisala je pjesmu “In the Disco” s kojom je Bosna i Hercegovina na Eurosongu 2004. osvojila deveto mjesto.

Pjevačica koja paralelno vodi dvije karijere, jazz i pop, kojem se vratila prije dvije godine, pripremila je za Doru atraktivan nastup. Najavljeno je da ćemo moći čuti njezine hitove u osvježenom ruhu, a s HRT-a vjeruju da će mnogi uz njih i zapjevati, čekajući rezultate glasovanja ovogodišnje Dore.

image
Filip Koludrovic

Vesnin veliki koncert u Domu sportova bio je otkazan zbog pojave pandemije, a Dora će biti putokaz povratka na glazbene pozornice, i Vesni ali i svim drugim izvođačima.

Dora se održava 22. put, a treći put zaredom je u dvorani Marino Cvetković u Opatiji. Ovaj put, na žalost, bez publike, pod strogim epidemiološkim mjerama, ali uz želju i trud da bude spektakularno baš kao što ovakav događaj i zaslužuje.

image
Hit Records

Stručni ocjenjivački sud odabrao je 14 finalista koji će premijerno izvesti svoje pjesme i svojim izvedbama pokušati osvojiti i žiri i publiku. Tročlani ocjenjivački sudovi nalaze se u HRT-ovim centrima (Pula, Čakovec i Varaždin, Split, Dubrovnik, Osijek, Šibenik i Knin, Zadar, Rijeka), u HRT-ovu Dopisništvu Vukovar i u Zagrebu, a publika glasuje telefonski.

Voditeljice ovogodišnje Dore su Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić. Scenarij potpisuje Alen Đurica, redatelj je Ivan Miladinov, a urednica Uršula Tolj.

Redoslijed nastupa izvođača te popis autora pjesama:

1. NINA KRALJIĆ (ALKONOST OF BALKAN) - Rijeka (H. Librenjak – Miki Solus / N. Kraljić)

2. ERIC - Reci mi (E. Vidović)

3. ELLA OREŠKOVIĆ - Come This Way (S. Reljić Simba – E. Orešković)

4. BERNARDA - Colors (B. Georgiev Milanov / B. Brunović)

5. SANDI CENOV - Kriv (S. Reljić Simba – Fayo)

6. ToMa - Ocean of Love (A. Pupavac / A. Bjorkman / K. Persson / T. Marić – A. Pupavac)

7. FILIP RUDAN - Blind (F. Rudan / A. Franić / H. Domazet – F. Rudan / A. Franić)

8. BETA SUDAR - Ma zamisli (P. Martinjak)

9. CAMBI - Zaljubljen (M. Mirković)

10. ASHLEY COLBURN I BOJAN JAMBROŠIĆ - Share the Love (I. Škunca – A. Colburn / I. Škunca)

11. BRIGITA VUCO - Noći pijane (B. Vuco)

12. MIA NEGOVETIĆ - She's Like a Dream (M. Negovetić / L. Deb / D. Jamm / D. Kertes)

13. ALBINA - Tick-Tock(B. Mihaljević - M. Cinnamon / T. Buklijaš Bakić)

14. TONY CETINSKI I KIKI RAHIMOVSKI - Zapjevaj, sloboda je!(K. Rahimovski)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:44