DORA 2021.

HRT otkrio koje će dame voditi spektakl i tko će nastupati prvi: ‘Redoslijed je složen pomno...‘

Uz Danielu Trbović, Doris Pinčić i Jelenu Lešić ove godine na Dori će se pojaviti i jedna voditeljska debitantica
Daniela Trbović, Doris Pinčić, Jelena Lešić i Barbara Kolar
 Hrt

Premda će se Dora 13. veljače u Opatiji zbog epidemioloških mjera održati bez prisustva publike u dvorani Marino Cvetković, HRT-ovci su odlučni u tome da za televizijsku publiku naprave pravi spektakl. Zbog toga su povodom Dore i odlučili dati najbolje od sebe, pa će Izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije voditi čak četiri dame: Daniela Trbović, Doris Pinčić, Jelena Lešić i debitantica na Dori, Barbara Kolar.

image
Daniela Trbović, Doris Pinčić, Jelena Lešić i Barbara Kolar
Hrt

- Nikad nisam vodila ni jednu Doru s pozornice. Prije dvadesetak godina bila sam zadužena za razgovore s izvođačima u backstageu, ali što se bine tiče, u ovoj nježnoj dobi sam debitantica u voditeljskoj ulozi - kaže Kolar.

Šefica Dore i naše eurovizijske delegacije, Uršula Tolj, objašnjava zašto se na Dori odlučila za jake ženske HTV-ove voditeljske snage:

image
Uršula Tolj
Hrt

- Zato što će ova Dora po mnogočemu, zbog epidemioloških uvjeta, biti posebna, pa neka se pamti i po ženama - kaže Tolj.

Dora 2021. će se, naravno, pamtiti i po pobjedničkoj pjesmi, pa je HRT danas objavio redoslijed izvođenja skladbi u Opatiji.

image
Daniela Trbović, Doris Pinčić, Uršula Tolj, Jelena Lešić i Barbara Kolar
Hrt

Na scenu će prva stupiti Nina Kraljić, slijede Eric, Ella Orešković, Bernarda, Sandi Cenov, ToMa, Filip Rudan, Beta Sudar, Cambi... Znalci kažu da pobjednike treba tražiti među izvođačima koji posljednji nastupaju. Iskustvo nas, s druge strane, uči da to nije pravilo, ali, eto: kao deseti po redu nastupit će Bojan Jambrošić i Ashley Colburn, nakon njih će pjevati Brigita Vuco, Mia Negovetić, pa Albina, dok će zadnji na scenu izaći Tony Cetinski i Kiki Rahimovski.

image
Daniela Trbović, Doris Pinčić, Uršula Tolj, Jelena Lešić i Barbara Kolar
Hrt

- Pri slaganju redoslijeda izvođenja pjesama koje se natječu na Dori moralo se voditi računa o složenosti pojedinih nastupa, o brzini ritma svake pjesme, jeziku na kojem se pjeva, nekim posebnim televizijskim zahtjevima… Uglavnom, redoslijed je složen pomno i, vjerujemo, zadovoljit će televizijski ritam kao i pravila natjecateljske forme, a Dora to jest - naglašava Uršula Tolj.

image
Dora 2021.
Hrt
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 18:17