KREĆU PRIJAVE

HRT sutra otvara natječaj za Doru 2024., Tomislav Štengl: ‘Svi glazbeni pravci su dobrodošli‘

Tomislav Štengl u međuvremenu je postao i član referentne grupe za Eurosong koja broji jedanaest članova

statua Dora

 Cropix

HRT sutra otvara natječaj za Doru 2024. Time je potvrđen nastup Hrvatske na sljedećem Eurosongu što će se u svibnju održati u Švedskoj. Natječaj za Doru bit će otvoren do 30. studenog, a na njega mogu biti prijavljene skladbe koje nisu prije nigdje javno izvedene.

- Na krilima uspjeha ‘Mame ŠČ‘ i Leta 3 koji su se proljetos u Liverpoolu plasirali na solidno trinaesto mjesto, pri čemu su po publici bili na sedmom mjestu, pozivamo sve glazbenike da nam se jave na natječaj s dobrim i originalnim pjesmama. Svi glazbeni pravci su dobrodošli, otvorenih ruku čekamo i pjesme pop izričaja, kao i rock and roll, punk, trap, rap... - poziva urednik Dore Tomislav Štengl, koji je u međuvremenu postao i član referentne grupe za Eurosong koja broji jedanaest članova.

Hrvatska Štenglovim ulaskom nakon više od deset godina ponovo ima svog člana u ovom tijelu koje odlučuje o odobravanju razvoja i budućeg formata Eurosonga, osiguravanju financiranja natjecanja, nadgledanju organizacije televizije domaćina Eurosonga...

No, vratimo se Dori koja će se najvjerojatnije održati u Opatiji tijekom veljače, a još uvijek nije poznato hoće li se domaći izbor za pjesmu Eurovizije odvijati tijekom jedne ili više večeri. Zna se, međutim, da će žiri svoj posao odraditi početkom prosinca, te da ćemo još krajem ove godine doznati tko će se sve natjecati na Dori 2024.

Kao i lani, HRT će putem svojih televizijskih i radijskih emisija, te društvenih mreža već u siječnju predstaviti sve pjesme natjecateljice. Hoće li među njima možda biti i neki novi uradak Leta3 doznat ćemo uskoro. Ništa nije nemoguće, kazao je nedavno Zoran Prodanović Prlja, koji je Jutarnjem listu na pitanje ima li šanse da se riječki rockeri ponovo pojave na Eurosongu kazao:

- Nikad ne reci nikad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 01:32