NOVI PROBLEMI

HRT traži ovrhu Mladena Grdovića zbog neplaćene pretplate: ‘Gledam svemirce, a ne HRT‘

‘Od njih nemam nikakve koristi iako najviše zarađuju na meni‘, kazao je popularni zadarski pjevač

Mladen Grdović

 Duje Klaric/Cropix

- Najviše volim gledati vanzemaljce, a HRT uopće ne gledam. Od njih nemaš nikakve koristi, a najviše zarađuju na meni. Nisam ni znao za taj račun, ali sada je plaćen. Nek‘ uzmu koliko oće. Ovi pošćeri u Arbanasima su malo blekasti, pa biće nisu donili papir - rekao je zadarski pjevač Mladen Grdović nakon što je na e-Oglasnoj ploči sudova objavljeno kako je zbog neplaćene pretplate Hrvatska radio televizija (HRT) uputila sudu u Zadru prijedlog za ovrhu na njegovoj imovini, piše Zadarski.hr.

Prema prijedlogu za ovrhu Grdović nije podmirio HRT pretplatu za srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni i prosinac prošle godine u ukupnom iznosu od 480 kuna. U lipnju je doneseno i rješenje o ovrsi za ukupan dug s kamatama iznosu od 776,46 kn.

- Ne znam za tu ploču, imam ja svoju. Inače su mi svi računi čisti ko suza, kao i ja, a što se ovdje dogodilo ne znam. Kažem, gledam samo History channel i svemirce, a njih nikako. Svi smo mi obični ljudi i u problemu smo uvik kad triba nešto platiti. Inače sam sebi plaćam zdravstveno i mirovinsko, nisam tija uzeti ništa od njih ka i pokojni Oliver. Da živim vani ima bi već svoj mali helikopter s kojim bi iša na nastupe. Od 370 pisama što se vrte po HRT-u šta dobijem, ništa... Dobiju samo oni koji rade s njima, ovi koji su u Hrvatskoj glazbenoj uniji, oni imaju vile po Istri. Po njima bi moga crknuti od gladi, ne bi ima ni za ‘vc‘ papir – kaže Grdović nakon što je HRT zastupan po glavnom ravnatelju Kazimiru Bačiću poslao zahtjev za ovrhu na Grdovićevoj imovini.

Za zastupanje u svim predmetima pred Županijskim sudom u Zadru, HRT je ovlastio zagrebačko Odvjetničko društvo ‘Owens i Houška‘, odnosno odvjetnike Tihomira Houšku i Natašu Owens, koja je ujedno predsjednica Europskog doma u Zagrebu i hrvatskog Europskog pokreta.

HDS ZAMP stručna služba zaštite autorskih muzičkih prava Hrvatskog društva skladatelja čiji je član i Grdović ima regulirane ugovorne odnose s HRT-om od 1992. godine kada je zaključen prvi ugovor koji je nadopunjavan čak s 13 dodataka u proteklih više od 20 godina.

Svi programi Hrvatske radiotelevizije, četiri televizijska i jedanaest radijskih programa obuhvaćeni su jedinstvenim ugovorom s HRT-om, u kojem se – kao i kod ostalih postaja – primjenjuje načelo postotka od prihoda HDS. Grdović je već naglašavao da je apsurdno da se od 177 radijskih postaja u Hrvatskoj uzima prosjek samo od onih koje se najmanje slušaju.

U bazi podataka HDS-a ZAMP-a Grdović ima 170 autorskih djela.

- Imam ih 370, ali eto. Naravno da nisam zadovoljan tantijemama koje dobivam. S obzirom na to koliko se slušam. Ali tko to može kontrolirati, kad oni kontroliraju sami sebe. To nema veze s tim koliko se tko sluša. Rijetko ko je od pjevača zadovoljan. Ja radim non stop, koliko već godina. Evo za dva tjedna idem u Kanadu, pa u Ameriku. Da nije toga ne bi bilo dobro. Nadam se samo da neće opet biti nekakva zatvaranja zbog korone, pa da nećemo moći raditi. Nije nam bilo lako, iako nitko to nije vjerovao. Sada je dobro - kaže zadarski pjevač, te dodaje kako je, osim što ih voli gledati vanzemaljce, neuništiv kao i oni, a da će račune uvijek platiti iako ga, u ovom slučaju, za njih ‘boli briga‘.

- Eto im još moram davati za janjetinu, umjesto oni meni. Šalu na stranu. Volim da su mi svi računi podmireni iako sam svemirac - kaže Mladen, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:32