SUPRUGA BRANIČA

Hrvatica koja je otišla za argentinskim nogometašem: ‘Neke se ne bi htjele mijenjati sa mnom‘

- Jedino mi je žao što do sada nisam još čula da se barem jedna supruga nogometaša udala iz ljubavi - ističe

Elena Kanaet

 Screenshot/Instagram

- Leonarda sam upoznala igrom slučajeva. Našao se na istom mjestu gdje sam ja slavila rođendan i sada smo tu gdje jesmo - ukratko je objasnila Elena Kanaet, 29-godišnja Zagrepčanka koja je u braku s uspješnim argentinskim nogometašem i bivšim Dinamovcem Leonardom Sigalijem, a zbog njega je čak i odselila u Argentinu. Unatoč tome što cijela priča zvuči idilično, ona itekako nosi odgovornost i brojna odricanja, i kako ona kaže - "pluseve i minuse".

Sigali, branič argentinskog Racinga, i Elena u braku su posljednje četiri godine, a roditelji su i trogodišnje Chloe. Drastična joj selidba u Argentinu nije bila velika promjena, no tvrdi da nitko nije računao na to da će joj prvi odlazak za njim biti "toliko daleko".

- Čim je naša veza postajala ozbiljnija, bilo je jasno da ću ga morati pratiti. To nije bio moj prvi odlazak od kuće jer sam i studirala u inozemstvu, živjela u Slovačkoj, Češkoj i SAD-u, pa mojoj obitelji i meni nije toliko teško pao... ali ipak se jedva čekam vratiti i imati neki normalan život - objasnila je Kanaet, inače marketing stručnjakinja koja ruši predrasude koje nerijetko prate žene nogometaša. Napominje da se ne bi mijenjala ni s kim, a vjeruje da se neki ne bi htjeli mijenjati s njom.

- Ponekad sa suprugom u tjedan dana provedem samo dva dana. Ne znamo kako je biti godinu dana u komadu zajedno... Sve ima svoje pluseve i minuse - dodaje. Priznaje da je na početku htjela ispasti što bolje u očima javnosti, no shvatila je da se nikome nema razloga dokazivati i da je to nepotrebno, unatoč spomenutim ružnim pretpostavkama. Tvrdi da je naučila nositi se s tim, a naposlijetku i ignorirati. Kanaet kaže da je najviše povrijedi ono kada zapravo o sebi misliš ono što čuješ. Napominje da se "mora imati izgrađeno mišljenje o sebi" jer te onda mišljenja drugih i njihove riječi neće povrijediti.

- Jedino mi je žao što do sada nisam još čula da se barem jedna supruga nogometaša udala iz ljubavi - ističe Kanaet, koja ni nije neki "pretjerani obožavatelj nogometa". Kaže da je početak Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru nije ni zanimao, a otkrila je da ni ne prati utakmice svog supruga, jer je to "prvenstveno njegov posao".

- Da je doktor, sigurno ne bih pratila svaku njegovu operaciju - vješto uspoređuje Kanaet, ali i napominje da je ona uvijek tu ako je on zatreba.

Nije pratila argentinsku, a ni hrvatsku reprezentaciju, ali ju je ponijela atmosfera i veselje koje nogomet može donijeti ljudima u ovim teškim vremenima. Tvrdi da su planirali otići u Katar, jer Leonardo ima podosta suigrača koji igraju za argentinsku reprezentaciju i u kontaktu je s argentinskim nogometašima. Također otkriva da je itekako vidljiva razlika između argentinskog i hrvatskog stava prema nogometu.

- Mi smo skromni, a oni su fanatici. Oni ridaju suze, baš kao i Brazilci, bacaju televizore kroz prozor ako izgube - usporedila je mentalitet navijača i igrača.

- Ako naši budu četvrti, treći ili drugi, naši će Hrvati dočekati reprezentaciju kao da su bili prvi - opisala je razliku Kanaet i naglasila da joj se to najviše sviđa kod nas. Što se tiče polufinalne utakmice, ona će navijati za Hrvatsku i u njenom će se domu navijati za Hrvatsku, što je rekla i njihova kćerkica Chloe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:07