PODIGLA PRAŠINU

Hrvatica koja želi predstavljati Srbiju na Eurosongu digla tri prsta: ‘Od večeras me možete zvati Martina Srbos!‘

Pjevačica kaže kako se prijavljivala i na hrvatsku ‘Doru‘, ali nikad nije prošla. Baš zato odlučila je okušati sreću u susjedstvu

Martina Vrbos

 X

Velika prašina podignula se oko Martine Vrbos, 39-godišnje pjevačice iz Rijeke, koja će se krajem veljače natjecati na "Pesmi za Evroviziju" jer želi predstavljati Srbiju na Eurosongu koji se ove godine održava u Švedskoj.

Glazbenica kaže kako se prijavljivala i na hrvatsku "Doru", ali nikad nije prošla. Baš zato odlučila je okušati sreću u susjedstvu.

A gostujući u emisiji "Amidži šou", Martina je u utorak navečer nakon najave voditelja u zrak podignula tri prsta i rekla: "Od večeras me možete zvati Martina Srbos, a ne Vrbos!".

Martina je, inače, u braku sa Srbinom, već godinama živi u Beogradu i ima srpsko državljanstvo, no pojedinci su je na društvenim mrežama svejedno napali zbog želje da na Eurosongu predstavlja tuđu zemlju, prenosi Blic.

- Ja sam Martina Vrbos, umjetnica, pjevačica. Jeste li znali da umjetnici nemaju porijeklo, zemlju, državljanstvo i nacionalnost? Jeste li znali da umjetnici ne znaju ni za boju kože? Jeste li znali da je umjetnicima u glazbenoj industriji, kojoj ja pripadam, glazba jedina religija?

Ako niste, vrijeme je da svi shvatite da Srbiju (potencijalno) na ‘Evroviziji‘ u Malmöu neće predstavljati Hrvatica, već pjevačica, umjetnica, koja je u klubu ‘Quincy Jones‘ pjevala pred velikim glazbenim imenima u publici i nisu me pitali tko sam i odakle sam... Sad vi meni recite tko sam ja i tko će, u slučaju da pjesma ‘Da me voliš‘ pobijedi, predstavljati Srbiju u Malmöu - reagirala je Martina nakon neugodnih kritika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:27